Cu nasu-n smartphone

Ultima campanie Vodafone, exact dinainte de revelion m-a făcut să dau din cap cu tristețe…

În Londra urma să aibă loc primul spectacol de artificii multi-senzorial, cu arome-sunete și alte alea, de să te îmbete cu atâta frumos. N-ai ce să zici, până și pentru mine care nu-s ușor de stârnit părea de văzut/simțit.

Însă campania… în noaptea de revelion poți să vezi focurile de artificii din Londra pe telefonul mobil… cu alte cuvinte al trecerea dintre ani poți să te chiorăști într-un ecran de câțiva centimetri la niște focuri de artificii, eventual să-și dai și tu niște Raid în jur să te bucuri și de experiența multi-senzorială…

Oamenii care au promovat campania și-au făcut treaba și au fost plătiți – ăia de au creat-o la fel – dar cei care chiar o să facă asta? Nu, nu căutat un film pe net să vadă ce-a fost până la urmă acolo, ci ăia care chiar o să-și ridice telefoanele și-o să se uite în palmă la artificii?

Cum mă gândesc la nișa asta cum încep să mi se pară din ce în ce mai apropiate scenariile futuriste despre oameni are nu mai ies din casă și-s conectați la matrice, voluntar.

Și dau din cap cu tristețe…

 

Vlad B Popa

Scriitor. Cautator de povesti si povestitor prin scris, fotografie si film. Licentiat în drept constitutional.

Carti publicate: Regele pribeag si batrânele umbre, Cameleon-Baza , Povestiri de sub papuc, Dracula’s Kitchen, Tati

Facebook personal

Pagina fb de autor

website de autor

Leave a Comment.