Coada sus şi nasul în ţărână

31qig6Noul an a început la fel de româneşte ca şi predecesorii săi recenţi. Nici nu au trecut 48 de ore din 2014 că am şi început să ne batem cărămizile de piept în toată presa: „Haaa, vedeţi băi, englezoilor, că n-aţi avut dreptate?! N-aţi avut! Unde sunt hoardele de români şi de bulgari, a??” La fel ca atunci când eşti copil, vrei să faci echilibristică pe un gard şi după o secundă deja te crezi cocoş. După două eşti cu nasul în ţărână.

Aveţi puţintică răbdare. Românii nici nu s-au trezit bine după beţia cruntă de Revelion. Ieri, în sfânta zi de 2 ianuarie, supermarketurile aveau program scurt, până la ora 18:00. Aşa, că suntem în 2 şi că paranghelie. Deci nu e cazul să fiţi cocoşi. Doar ştim că tot în ţărână ajungem cu nasurile, ce mama dracu? Mai vorbim peste câteva luni despre hoarde, români şi bulgari.

Dar peste câteva luni veţi schimba şi voi placa. Vă dezbrăcaţi frumos de haina falşilor patrioţi, naţionalişti (sau în ce visaţi voi că pozaţi acum) şi vă puneţi haina de vreme rea. Aia cu ştiri BOMBĂ: „Am ajuns ruşinea Europei” „Românii din Dickenville îşi fac nevoile în grădinile britanicilor” „Metroul londonez invadat de cerşetori”, plus muuulte altele.

Multe şi felurite, cum numai voi, jurnaliştii, ştiţi să coaceţi. Că doar aşa se face presa. Trebuie să cânţi ce vor mesenii să audă. Mai una de veselire, mai una de jale, încă una cu dedicaţie pentru un pişcot… Mesenii oricum sunt pulbere de beţi şi nu mai ţin minte ce le-aţi cântat.

Cu dedicaţie  pentru mult prea tânăra editorialistă de la gandul.info

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

3 Comments

 1. Eu chiar sunt curios cum merg lucrurile, Anglia e una dintre puținele destinații unde nu eram priviți (înainte de campaniile astea naționaliste) cu ochi răi.

  Oricum imigranții sunt o problemă numai după ce devin prea mulți, înainte de asta sunt chiar un factor de îmbunătățire al nivelului de trai pentru cetățeanul get-beget. Problema e că ultimele decenii au cam dus la saturația statelor ”civilizate”.

  Reply
  • Eram priviti bine in UK pentru ca intrau doar anumiti cetateni. Un master, un schimb de experienta, o bursa, un job printr-o corporatie, un inginer bun, un medic.
   Nu s-a dus potcovarul din Glod la cules de zambile. Cu tot respectul pentru potcovarul din Glod.
   Acum s-a ridicat strecuratoarea.

Leave a Comment.