Cea mai bună defensivă

romaniaUngaria – România 0-0. Un rezultat primit cu exigenţă şi prețiozitate de presa sportivă autohtonă. În locul unei satisfacţii naturale, generate de iminenta calificare, ai noştri numărători de cornere şi rumegători de tehnico-tactică strâmbă din nas:

“Prea puţin în atac” “Probleme în ultimii 20 de metri” “Exprimare timidă” “Ungaria era o echipă de bătut, am fost fricoşi”
De parcă naţionala noastră de ciobănaşi șugubeți a fost vreodată o zmeoaică a ultimilor 20 de metri.

Dacă ţinem cont de valoarea individuală a jucătorilor, naţionala noastră este în ultimul sfert european. Asta aşa, să facem o scurtă introducere în realitate. În afară de Chiricheş şi eternele rezerve Maxim, Tătărușanu, Grigore, toţi jucătorii prezenţi în Ungaria sunt legitimaţi la echipe obscure din Europa şi Asia.

***
Nu am văzut informaţia asta pe NICIUN site sportiv sau de ştiri. Aşadar, ţineţi-vă bine. E premieră:
România are cea mai bună apărare din Europa!
În 7 partide am primit un singur gol (şi acela direct din lovitură liberă). Avem cea mai bună defensivă dintre toate naţionalele europene.

Prea mulţi pseudo-jurnalişti sportivi animaţi doar de pişcoturi şi gratuități. Prea mulţi pui de curcă vopsiţi în şoimi şi cioflingari adunaţi de prin peluze să-şi verse veninul la televizor.
Sunt curios de atitudinea presei din Gibraltar. Pescăruşii au un gol marcat şi 38 primite.

Cel mai probabil, în noaptea de luni, România va fi deja calificată la Euro 2016.

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

7 Comments

 1. Am incercat sa ma uit la meci. Schimbam posturile intre RTL si TVR1 in dorinta de a prinde din ambele meciuri cate ceva. Am renuntat la TVR1 la un moment dat schimbam doar ca sa vad scorul si in rest ma uitam la Germania – Polonia.
  La rezumatele meciurilor m-am uitat tot pe RTL. Mediul Ungaria – Romania a fost declarat de jurnalistii germani cel mai plictisitor si nespectaculos joc al serii.

  Reply
  • A fost in buna masura si vina ungurilor. Nu i-am inteles de ce s-au aparat tot meciul si au tras de timp pentru 0-0. Nu ii ajuta scorul asta. Mai au doar teoretic sanse la primele 2 locuri..
   Daca noi putem spune ca am jucat pragmatic, la rezultat, in cazul lor este inexplicabila strategia.

  • Noi cumva suntem obligati sa jucam pragmatic, la rezultat, pentru ca nu prea avem mijlocasi ofensivi si atacanti de valoare. Stand foarte prost la creatie, macar stim sa ne aparam bine, desi am dubii ca ne iese daca vine o echipa serioasa peste noi. Meciurile Romaniei sunt o plictiseala totala, macar e bine ca scoatem ceva rezultate, desi nu vad cum ne-am califica la un mondial in modul asta.

 2. Grigore e si el la ceva echipa de arabi, iar temporar, Tatarusanu e principalul portar de la Fiorentina, dar ai uitat si de la Pantilimon, unul dintre cei mai buni jucatori de la aproape cea mai slaba echipa din Premier League.

  Cat despre califacare, mai sunt sanse sa picam pe 3, care ne duce la baraj unde, daca avem noroc picam contra unei echipe de teapa Albaniei, iar daca avem ghinion picam cu Olanda. Daca ii bateam pe unguri, rezolvam treaba inca pe pe acum, dar si ungurii trebuie sa recupereze 3 puncte, si chiar daca o luam de la greci si scoatem egaluri sau victorii chinuite cu Finlanda si Feroe, tot e greu sa ne ajunga la cum au jucat aseara. Norocul nostru e ca am picat intr-o grupa usurica in care capul de serie e total iesit din forma si ca acum la europene se califica aproape toata lumea.

  Reply
  • Grigore e împrumutat de Toulouse, echipă bunicică din Franţa.
   Nu mai putem pierde locul 2. Mai avem trei meciuri cu echipe care si-au ratat deja orice şansă de calificare. Iar ungurii joacă în deplasare la Belfast.

  • Dani, sincer eu am emotii la meciul cu Grecia, vad prima infrangere a echipei nationale. Iar Irlanda de Nord nu este vreo mare echipa, pana si ungurii pot castiga impotriva lor cu ceva noroc. Locul 1 si 2 se joaca.
   Locul 3 pare insa sigur… 🙂

 3. Apropo, avem cea mai buna defensiva in condițiile in care nicio echipa din grupa noastră nu are atac de doamne-ajuta, suntem un fel de chiori in tata orbilor.

  Reply

Leave a Comment.