Lăsaţi bancurile, tâlcurile şi trăsnăile lui Bulă. Adevărata culme a nesimţirii e să laşi un oraş fără curent electric timp de trei zile. România, 2015, oraşul Carei. Pardon, municipiul Carei.
Pana de curent s-a produs în data de 31 decembrie 2014. În ziua respectivă, Buletinul de Carei se plângea de pierderea petrecerii de an nou. Li se părea scandaloasă ipoteza în care îmbuibaţii de la SC Electrica vor rezolva problema de-abi în dimineaţa zilei de întâi.
Aţi făcut nazuri, mofturoşilor?! Na, că e aproape 3 ianuarie şi tot cu lumânarea între palme staţi. Să vă fie învăţătură de minte!
În Carei sunt acum -3 grade. Boierie. Zilele trecute au fost mult mai geroase în nordul ţării. Dar nu-i problemă. Oricum cetăţenii municipiului nu se puteau folosi de centralele termice. Înainte de Marea Pană, a fost altă avarie pe reţea, motiv suficient pentru centrale de apartament, televizoare, calculatoare să facă POC!
S-au ars, dar nu complet. Probabil acum cetăţenii le-au dat foc la propriu, alături de covoare, scaune, milieuri, tablouri cu Răpirea din Serai şi bibelouri cu ciobănaşi.
Scrofangii osânziţi de la Electrica au spus pe la televiziuni că în zonă e nevoie de investiţii. Eh, asta este. Poate vin nemţii, ruşii, americanii sau extratereştrii să investească în Carei. De unde bani? Ştim cu toţii că românul consumă curent electric moca. Facturile de curent sunt emise simbolic, cu zero lei sumă de plată. Încasări zero în fiecare lună, scatofilii purulenţi de la Electrica aduc la serviciu bani de acasă.
Am văzut de curând un film horror, destul de prost. Într-un oraş american, haosul apocaliptic începe din cauza unei pene de curent ce ţine câteva ore. Pentru americani ăsta a fost echivalentul groazei supreme. Le recomand o vizită în Ţara lui Dracula, în municipiul Carei. Nu o să le sugă nimeni sângele. Dar în rest, vor trăi exact ca pe vremea lui Vlad Ţepeş.
In anumite zone in State si mai ales in Canada mai stau cetatenii si cate doua saptamani fara curent.
Sistemul de aprovizionare cu energie electrica in SUA este pe alocuri extrem de invechit si sensibil la orice intemperie.
Acum trei sau patru ani in Germania, in zona Münster, oras mare in Germania, au stat in intuneric si frig peste 100.000 de oameni, timp de aproape doua saptamani.
O ploaie de gheata a culcat la pamant schelele de metal care sustin firele de inalta tensiune.
A fost un scandal imens, pentru ca se stia de problema si nu s-au facut investiile necesare de consolidare si renovare.
Si la noi se stia problema, dar nu s-au facut investitiile necesare. Si la noi ar fi cazul sa iasa un scandal imens. Plus demisii. Multe demisii.
Domnule, asa-zis populist indigant, care scrii din greu “la hectar”, roag-o pe ana lu’ tata sa-ti mai corecteze cimiliturile. Macar forma, daca nu continutul. Ar fi un inceput.