Bot îmblănit

gadea3Ieri s-au întors din vacanţă corifeii Regelui Varan. Un fel de rege reptilian clasic, doar că nu are locaş în centrul Pământului. Se simte mai bine pe aripile vânturilor.

Vedeţi în poza ataşată, capturată live cu mânuţa mea, cum s-a gândit masculul cuplului Gâdea-Badea că ar arăta mai erudit.

Asta după ce partenera de viaţă Mirciulică şi-a bătut aricipogoniciul de toţi cei cu “botul îmblănit” (expresia îi aparţine). Dar nu o dată. De vreo patru-cinci ori l-am auzit eu, un neiniţiat al antenismelor. Care, vorba aia, nici televizor nu am.

Mirciulică le mai nimereşte uneori. Norocul pros…începătorului. N-aş avea ceva cu boturile îmblănite. Dar buze îmblănite?! Cum să iubeşti aşa ceva? Bărbat fiind.
E şi ăsta un fetiş, dar prea riscant, nenică. Nu mi-aş fi trimis soldăţelul la aşa buruiană, nici pe vreme de pubertate, în regim exclusivist de malahie.

Acum, să vorbim serios. Cum, bre, Mihăiţă, tu să faci asta? Cum să te mai iubească octogenarele? Cine îţi mai face 20 rating? Tu, care aveai aşa o faţă. Ca un cur de bebeluş.
Există două explicaţii:

Prima. Mihai Gâdea a realizat că împărătia de 1000 de ani nu va începe prea curând. Nu are rost să îl mai aştepte pe Ăl de sus, proaspăt bărbierit şi dichisit la patru ace.

A doua. Închisorile din România au hârtie igienică de proastă calitate. Șmirghel se numeşte. Drept urmare, curul Regelui Varan s-a călit. Nu se mai irită de la orice floc.

PS: Acesta este un exemplu de articol trivial. Construit doar din glumiţe ieftine şi aluzii răutăcioase. Totuşi, nu la fel de calomnios precum caricaturile din Charlie Hebdo. Aştept teroriştii adventişti să vină la mine.

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

6 Comments

Leave a Comment.