Blugii care îți zic că ești gras și frigiderul care comandă bere

Ce antrenor personal mai bun și mai motivant ai putea să ai pentru forma ta fizică decât chiar blugii pe care îi porți? Să îți zică în public când întreci măsura, să-ți sugereze numărul de calorii și meniul pentru următoarea masă și să se certe cu vânzătorul când e gata să-ți servească o bombă calorică?

Ajungi la standul tău favorit de shaorma și dai să comanzi.

– Bă, grasule, nu crezi că azi ar trebui să bagi o salată și măcar zece minute de mers pe jos? Azi dimineață abia m-ai putut închide… și tu, nu-l vezi pe umflatul ăsta? Ce-i dai shaormă, profiți că-i e pofta și vrei să-l bagi în groapă, ai? Totul pentru bani, huooo.

Așa să-ți facă blugii când se simt prea întinși pe coapsele tale. Dacă ai alege să-i porți și a doua zi, sigur n-ai mai comanda junk food dacă tocmai ai pus câteva kilograme pe tine…

Acasă să ai un frigider care îți învață produsele favorite și cantitatea pe care o consumi, îți trimite alerte pe telefon că ți se termină berea și are de gând să comande alta, că salamul de care ai uitat a expirat și că ai pus ouăle în raftul prea rece dar se ocupă el și modifică temperatura pe colțul lor.

Sunt doar două exemple din multele pe care le-am auzit în discuții despre Internet of Things, concept care cred că în maxim două decenii va deveni la fel de obișnuit cum este smartphone-ul azi.

O lume în care atât obiectele pe care le folosim comunică cu noi, proprietarii, făcându-ne existența mai comodă cât și cu producătorii lor dându-le informații despre starea de uzură, despre când ar trebui să mai producă modelul respectiv, despre care funcții sunt cele mai folosite și așa mai departe.

Acuși…

Vlad B Popa

Scriitor. Cautator de povesti si povestitor prin scris, fotografie si film. Licentiat în drept constitutional.

Carti publicate: Regele pribeag si batrânele umbre, Cameleon-Baza , Povestiri de sub papuc, Dracula’s Kitchen, Tati

Facebook personal

Pagina fb de autor

website de autor

Leave a Comment.