Anti-tartă cu mere caramelizate

Pasul 1. Se lasă aluatul la frigider cu fix 45 de ore mai mult decât trebuia.

Pasul 2. Se caută mere exact când s-au terminat toate alea recomandate procesului în cauză și se iau niște chestii cu o cantitate infimă de gust, zero spre deloc.

Pasul 3. Se cărpește cumva aluatul ăla pe o tavă rotundă, bucățică cu bucățică, înjurând printre dinți toți strămoșii untului și făinii.

Pasul 4. Se pune niște zahăr la wok, c-așa fac super-meseriașii caramel numa la wok și se adaugă niște whiskey prost să-i dea aromă de stejar.

Pasul 5. Se aruncă merele fără gust în caramelul încins și se privește cu milă la tava cu aluatul unsuros și cârpit.

Pasul 5. Se pun merele caramelizate ca pielea de amer-indian în mijlocul aluatului, se împrăștie c-o lingură de lemn și se trage marginea aluatului spre interior.

Pasul 6. Se bagă la cuptor cea mai urâtă lucrătura din viața gospodinului în cauză, se învârte butonul de temperatură la întâmplare, că orium nu mai contează și se lasă.

Pasul 7. Se dă jos cu dalta caramelul de pe wok, castron, aragaz, lada frigorifică, lustră. Se lasă ăla de pe mână că oricum doare prea tare.

Pasul 8. Se scoate drăcia când a prins crustă aurie și mahonie, dacă auriu și mahoniu ar avea gripă și ar fi mai palide ca mortu’.

Pasul 9. Se lasă un pic la răcit, se taie și se pune finuț în farfurie.

Pasul 10. Se anti-mănâncă.

PS – antitarta nu are cantități predefinite în rețetă, se face, după bunul obicei al bucătăriei tradiționale românești – la ochi, maică!

Vlad B Popa

Scriitor. Cautator de povesti si povestitor prin scris, fotografie si film. Licentiat în drept constitutional.

Carti publicate: Regele pribeag si batrânele umbre, Cameleon-Baza , Povestiri de sub papuc, Dracula’s Kitchen, Tati

Facebook personal

Pagina fb de autor

website de autor

4 Comments

 1. Banuiesc ca la antimancat antitarta urarea traditionala este “sa-ti stea in gat”, sau? :))

  Acum serios, sunt convins ca are gust bun dracia asta pe care ai facuto.

  Reply
  • :))

   Da, culmea, a ieșit bună – probabil dacă făceam un singur lucru bine la ea se ducea naibii, așa, făcând absolut totul aiurea a ieșit o anti-tartă pe cinste – deja s-a mâncat toată.

 2. Ma gandeam pe principiul ca la antipasto sunt pe farfurie tot felulul de chestii mai putin paste, ca si la anti-tarta ta, e ceva care in nici un caz nu e tarta.)))))

  Reply

Leave a Comment.