Suntem noi, Editura Datagroup, cărăuşii beretristicii (bere şi carte la aceeaşi masă!). Vecini cu Humanitas si Curtea Veche, în Pavilionul B2, le-am respectat vârsta: “Voi sunteţi seniorii, primii humanoizi postdecembrişti, curţile vechi. Nu vom fi noi, tinereii, impozanţi prin dimensiune. Nici prin culoare.”
Mărimea şi coloritul ne sunt intime şi intrinseci. Cărţile noastre ne aparţin prin legământ ombilical, de la prima interacţiune cu novicele scriitor până la aşezarea printului cald pe raft. Suntem NOI, invariabili şi imposibil de pictat în culorile altora.
Pentru ziua de sâmbătă, 2 iunie, am pregătit trei lansări şi doi tineri scriitori care şi-au dorit să facă parte din familia Datagroup:
14.00 – Lansare Sergiu Someşan, Atacul sferelor, (invitată Alexandra Medaru)
Sergiu este alături de noi încă de la începuturi, o prezenţă permanentă la toate marile târguri de carte româneşti. N-aş putea spune al câtelea titlu gândit de Sergiu Someşan este acesta. Nu din cauza incapacităţii mele matematice, ci datorită abundenţei scriitoriceşti care l-ar ascunde pe Balzac sub o umbră leneşă.
ora 15.00 – Lansare Beatrice Holdon, Străini, (invitată Iullia Ioniţă)
“Suntem dispuşi să aflăm cine suntem şi ce ne mulţumeşte pe deplin dincolo de imaginea frumoasă şi seducătoare a cotidianului pe care o oferim lumii cu încântare trucată?
Adevărul tăinuit generează traume; când este mărturisit distorsionat denotă temeri şi constrângeri, dorinţe şi aspiraţii reprimate.”
ora 17.00 – Lansare Vlad Stoiculescu, Jucării stricate (invitată toată lumea)
“O poveste cu o chiuvetă înfundată, un apel neașteptat și un transplant de ficat. Un amestec de supereroi, brancarde și farfurii cu orez. Jucării Stricate e un roman de aventură intraspitalicească unde eroii poartă halat alb, iar perfuziile sunt personaje pozitive. E o poveste despre oameni, spusă din perspectiva cuiva care și-a dorit să fie din nou unul.”
M-ai făcut curios și am început să număr cărțile publicate de mine: nouăsprezece cărți apărute în română deci asta ar fi a douăzecea. Plus încă două în engleză.
Nota bene: din cele douăzeci de cărți publicate, trei sunt la editura Datagroup și numărul lor s-ar putea să crească în curînd în mod spectaculos. Inclusiv una în limba engleză 🙂