Ca în fiecare an, câștigul Editurii Datagroup la finalul unui Bookfest înseamnă îmbrățișarea noilor colegi: mereu cu gânduri sprintene și vorbe liniștite, cu trufie stinsă și spirit luminos.
Retea Livia Ioana debutează în lumea scriitorilor la vârsta de 18 ani cu volumul Unii demoni din noi
Descrierea Editurii Datagroup:
“Te-ai întrebat vreodată ce ți se întâmplă după ce mori? Cum ar fi să afli că ziua de mâine nu mai există?
După un accident groaznic, Cezar se trezește într-o altă lume, unde viitorul reprezintă doar o incertitudine amară. Trăind ca martor în filmul vieții sale, el conștientizează că toată existența i-a fost marcată de demoni care i-au răpus umanitatea.
Cu ajutorul unui tovarăș de suferință, acesta vede felul în care și-a consumat viața. Astfel, Cezar devine supraomul, care trece dincolo de moarte și de întunericul oferit de ea.
Unii demoni din noi este un roman al regăsirii și al iertării, unde viața, prietenii și iubirea pot fi doar niște aparențe înșelătoare.”
Dorin Radu, un bun prieten al editurii și printre cei mai vizitați autori prezenți la Bookfest, a lansat Pe dealul lui Baran.
Fragment:
“În arșiţa lui iulie, Maoață cobora agale Dealul lui Baran. Căldura îl moleșise. Pe drum, duminica dupăamiază, nu era nimeni. Lumea stătea în casă. La răcoare. Maoață nu era ca ei. În nebunia lui, duminica era ca toate celelalte zile. Nu ţinea sărbători și nici rânduielile omenești nu le accepta ușor. Trăia așa cum trăiau toți nebunii satelor. Din mila altora și în legea lui. Purta o flanelă din lână, prinsă în față cu doi nasturi. Pe alocuri, flanela fusese mâncată de molii. Pe cap avea o pălărie ponosită primită de la unul din sat. I-a dat-o ca să râdă de el. O luase dintr-o vie de la o sperietoare de grauri. I-a pus-o pe cap și i-a zis: Ia la el!… I se potrivește! Maoață a râs și a început să o poarte. Fusese în deal ca să vadă, cu ochii lui, unde și-a pus călugărul biserica pe care o ridica singur…
Asta a fost în urmă cu 10 ani.
Cât a trăit în Bujoreni, a mai urcat pe deal să privească, de lângă gard, cum se construiește, în apropierea mânăstirii, căminul de bătrâni. Nu a apucat să-l vadă terminat. Primarul îl internase în Spitalul de Psihiatrie de la Cervenia…”
Debutul proaspetei colege, Mihaela Gheorghe, cu spectaculoasa Vânătoare
Descrierea Editurii Datagroup:
“Vânătoare este o poveste intensă despre tragedii, despre transformări monstruoase, în care calitatea umană are totuși ultimul cuvânt. Este o istorie care scoate în evidență o eroină care se află într-o continuă căutare a scopului, trecând de la o identitate la alta până la găsirea sinelui propriu.”
Cel mai așteptat eveniment în stuful șuvițelor adolescentine inundat de candoare, lansarea Flori în păr 2, autor Iullia Ioniță, o prodigy a literaturii young adult, lansată la vârsta de 17 ani cu primul volum Flori în păr. Fără să-și propună, a deschis ambele Flori pe același număr de pagini: 564.
Descrierea Editurii Datagroup:
“Suntem vocile pe care le auzi noaptea în spatele blocului. Care te fac să strângi și mai rău în brațe ursulețul ăla de pluș afurisit. Vocile pentru care oricând ți-ai încălca regulile. Încă o dată și încă o dată. Din nou și din nou. Și, dacă nu ne auzi gurile, probabil că bem în mașina lui Zayden. Sau facem altceva cu ele. A avea flori în păr… poate că este o stare psihică. Însă nimeni nu are flori în păr, în afară de Amy. Eu niciodată nu am avut flori în păr. Și nimeni nu va mai avea, vreodată!”
Într-o atmosferă de tihnă dulce, legată cu rude și prieteni, Vasile Parascheva ne-a prezentat Neamul de sub tufa de iasomie
Descrierea Editurii Datagroup:
“Romanul Neamul de sub tufa de iasomie este povestea a două destine, a ciobanului Gheorghe, copil orfan crescut de mocani la stână, în munți și a studentului sârb, Borislav Ilic, părtaș la atentatul asupra principelui Franz Ferdinand.
Cele două narațiuni se desfăsoară în paralel.
Anii la stână și drumul înapoi spre casă, în Moldova sunt anii de formare și de maturizare ai tânărului cioban, Gheorghe, adoptat de Baci Vasile. Traseul mocanului este linear, amintindu-ne de eroul de basm, care dovedește toate obstacolele.
Borislav fuge din țară și trece Dunărea pentru a se stabili printre români. Drumul lui se constituie într-o dramă, cea a unei conștiințe frământate. Studentul trăiește sentimentul vinovăției și încearcă să se elibereze de acesta prin a-i ajuta pe oameni.
Cele două narațiuni se întâlnesc, odată cu eroii lor, în satul Schitul Stavnic. Aici, amândoi își întemeiază câte o familie. Gheorghe își formează o nouă stână, iar Borislav devine olar.
Spre sfârșitul romanului însă, cele două povești iau curs diferit, asemenea Oltului și Mureșului. În timp ce soarta lui Gheorghe este tragică, acesta fiind răpus de boală de tânăr, viața lui Borislav continuă să se „rotească” asemenea roții olarului…”
Vechi prieten al editurii, Cristian Niculcea a lansat Pustiul celui de-al nouălea cer. M-am simțit atât de relaxat în prezența sa (chiar cu porniri de beatitudine) încât am uitat să fac poze.
Descrierea Editurii:
“O misiune de recuperare a unei jurnaliste britanice se irosește în Podișul Mesopotamiei. Dispariția ar putea avea legătură cu presupusa existență în zonă a unor forțe spirituale, zvon colportat de către un bulversat personaj de naționalitate română. Maniera de abordare e regândită din mers, pe măsură ce, devenită vânat, echipa de salvatori se dezbină în pustietatea unui ținut searbăd, ostil. Roiuri de focuri de armă notifică orice răsuflare că poate fi ultima. Sarabanda supliciului e dublată de neputința validării posibililor aliați, supraviețuirea devenind o țintă constant departe. Din încâlcitul nod al supozițiilor descriind vagi, incerte direcții, ideile novatoare ale științei se dovedesc versiunea corectă, însă probarea veridicității își însușește un rânjet hidos sub teroarea separatiștilor islamici.”
Mulțumiri și felicitări colegului Gelu Achiș pentru prezența permanentă și relansarea volumului Cântecul Zăpezilor
Mulțumiri și felicitări colegului Andrei Rușeț pentru că ne-a frânt regimul de fursecuri cu niște delicioase langoși. Și pentru că a încredințat editurii manuscrisul romanului Umbre.
Mulțumiri colegului Andru pentru acest material hollywoodian:
Să intrăm cu această ocazie în Paradigma victoriei!
Buuun! Inaintam, zambim.. Numai de bine!
S-a sesizat Domnia Sa, Lethal Weapon, Microfonul, s-a peregrinat prin zona? Bine c-am sters-o la timp :D.
De la paragraful care ma eticheteaza rad intruna… cred ca o sa rad pana la proxima revedere :))))))))