Focul şi roata ucid!

isu

Să spulberăm suspansul. În aer liber va fi nevoie de autorizaţie specială pentru evenimente aglomerate. De aici.

Dacă tot facem o treabă (idioată din punctul meu de vedere), hai să o ducem până la capăt. Să interzicem şi mizerabilele lampioane. Mizerabile la propriu. După ce se sting, rămăşiţele de hârtie şi sârmă cad în lacuri, păduri, cuiburi de trandafiri şi coţofene, peste tot. Peste tot numai mizerii. Pentru că s-a măritat Trâmba Lăptăreasa cu Lulu Tractoristul.

Iar faptul că nici un mare incendiu nu a fost până acum provocat în România de lampioane nu exclude posibilitatea. Până la momentul Colectiv, cea mai sigură distracţie era să dai cu artificii în club.

De ce spun că, per total, decizia ISU este idioată?
Pentru că a fost încropită cum ştiu mai bine domnii de acolo. Pompieristic. Exclusiv pentru văzul, auzul şi gura lumii. La fel de lasciv ca până acum, dar mai vulgar. Cu poalele-n cap:

“Fără lumânări la teatru, operă, restaurante, cluburi!”

Băi, dar în biserici este voie?! Până acum, nu am auzit să ardă 118 persoane la teatru, operă, club, restaurant. Aşa cum s-a întâmplat la biserica din Costeşti, în anul 1930.
Sau a trecut prea mult timp de atunci? Mai uită lumea, e ca şi cum n-ar fi fost.

Ori bisericile astea mai noi sunt ignifuge? Să nu fiu greşit înţeles. Nu militez pentru interzicerea lumânărilor în biserici. Le zic doar guşterilor de la ISU să o lase mai moale cu haiala. Mai avem puţin şi interzicem focul. Hai şi roata. Prea mulţi morţi pe şoselele patriei!

Sunt de înţeles şi ei (conducerea ISU), însă până la un punct. S-a întâmplat tragedia, a picat măgăreaţa pe ei. Riscul meseriei – trebuia să pice pe cineva; doar nu pe Asociaţia Cofetarilor. Dar ne ştergem de lacrimi şi flegme, după care ne revenim. Nu o ţinem la nesfârşit într-o prosteală.

Am ieşit în stradă, a picat guvernul, a plecat Ponta, au venit tehnocraţii, am format partide noi, s-a fâsâit petarda, gata. Luaţi o gură de aer, domnilor de la ISU.

Apropo, ce am scris AICI în timpul protestelor rămâne valabil. Lista “liderilor societăţii civile” cerută de Iohannis până la miezul nopţii a omorât adevărata mişcare. Ne dăm seama de asta acum, când ne uităm în jur, în presă, în globul de cristal şi nu-i mai vedem. Unde sunt “liderii” lui Iohannis şi partidele lor?!

Evident că nu există acum, la fel cum nu au existat atunci şi NU vor exista la alegerile de anul viitor. Dar hei, nu mai aprindem lumânări la restaurant! Victorieee…

focul si roata

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

Leave a Comment.