Williams – Williams?

williamsDacă favoritele nu vor cădea pradă hazardului, vom avea la Miami o finală 100% Williams. Serena va avea un meci uşurel cu Sabine Lisicki, casele de pariuri dau cotă infimă (între 1,1 şi 1,15) pentru victoria americancei. În mod normal, Serena o va întâlni pe Halep în semifinale. Din nou, americanca favorită clară.

Pentru Venus traseul este ceva mai complicat. Williams “cea mare” (old Williams sau big Williams, cum vi se pare mai elegant) va da peste Carla Navarro în sferturi. Carla este peste big/old Williams în clasament, şi totuşi, outsider la casele de pariuri. Venus Williams intră în meci cu o cotă de aprox. 1,5 şi cred că va ieşi victorioasă.

În semifinale, Venus va avea meci cu Petkovic sau Pliskova. Atât nemţoaica Petkovic cât şi cehoaica Pliskova gravitează puţin deasupra lui Venus, în clasament. Diferenţele sunt totuşi minore, tot pe americancă o văd favorită.

Sunt un mare fan al “româncei noastre”, m-aş bucura până pe Venus şi-napoi să o văd pe Halepa noastră câştigătoare la Miami şi peste orgasmica Sharapova, în clasament. Dar totuşi, recunosc tentaţia unei finale Williams – Williams. Da, m-aş bucura să le văd pe cele două gigantice ale tenisului în finala de la Miami.

Aceasta ar putea fi ultima şansă. Serena face 34 de ani în septembrie, Venus va avea 35 în iunie. Deja se simte vârsta, ambele jucătoare încep să fie mai greoaie, să acuze accidentări şi dureri. Tenisul mondial merită un ultim act de excepţie, o festivitate elogioasă.

La ele acasă, pe tărâm american, surorile Williams merită să salute împreună fenomenul pe care l-au reinventat în ultimii 15 ani.

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

7 Comments

  1. Sper sa nu ajunga surorile in finala. Ceva mai inestetic si mai scarbos nici ca se poate. Da, recunosc, sunt mari sportive, insa amandoua mi-s antipatice. Un hipopotam si o maimuta in finala ar fi prea mult pentru mine. Bleah.

    Visul meu ar fi o finala Sharapova vs. Caroline Wozniacki :))

    Reply

Leave a Comment.