Un campionat trist şi ciudat

becali

Steaua este campioana României pentru a treia oară consecutiv. A trecut linia de final pe brânci, gâfâind, cu o remiză chinuită la Iaşi. Fără suporteri, fără strălucire, fără suflet; mirajul banilor a părut singura călăuză în anevoiosul drum spre Champions League.

Cu această ocazie s-a terminat şi cel mai ciudat campionat din ultimii 25 de ani. Cele mai bune echipe, Steaua şi Tg. Mureş, nu au reuşit în ultima etapă să învingă Iaşul şi Galaţiul, două echipe care au intrat pe teren fără obiectiv.
Mai mult, gălăţenii au învins în deplasare Steaua şi Tg. Mureş, deşi sunt pe ultimul loc în campionat şi retrogradaţi matematic de etape bune.

Rămânem cu imaginea unui campionat şchiop, definit prin mediocritate şi insolvenţă. Foarte multe echipe cu organizare diletantă şi exprimare în teren pe măsură. Şi cea mai slabă dintre ele demonstrând un joc superior în meciurile directe cu primele două clasate.

Rămânem şi cu sărbătoarea steliştilor din filmuleţul ataşat: o bucurie estompată, mai degrabă o petrecere privată la care vedeta nu a fost antrenorul echipei, ci Nea Jiji, patronul.

Nu am mai văzut aşa grobianism la vreun club european important. Şi nici nedreptate ca în cazul lui Costel Gâlcă, cel care este foarte aproape de al treilea trofeu al sezonului şi totuşi, atent aşezat pe făraş. Nu de alta, dar trebuie să facem loc pentru finul lui Nea Jiji.

Foto sursa

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

1 Comments

  1. Dani te contrazic putin…vedeta a fost chiar antrenorul echipei, Nea Jiji..:))..de ce crezi ca pleaca Galca?…in rest sa auzim numai de rau de Steaua..:)

    Reply

Leave a Comment.