Suntem la Bookfest Timișoara 2018

A început Bookfest 2018, iar timișorenii sunt primii prezenți (cu fruncea înainte!): 19 – 22 aprilie, ediția a șaptea a Bookfestului timișorean. Urmează Bookfestul bucureștenilor, între 30 mai și 3 iunie, a treisprezecea ediție.
Atât timișorenii cât și bucureștenii nerăbdători ne pot găsi acum la Centrul Regional de Afaceri Timiș, gazda evenimentului.

Am început anul cu Leipziger Buchmesse, în luna martie, pe un viscol ca în iernile dezgropate de bunici. Vă povesteam AICI și AICI despre cei 80 de mii de vizitatori care, într-o zi de vineri, au plătit 19 euro intrare. În weekend, biletul a crescut la 22.

Nu știu dacă, în această vineri, s-au strâns la fel de mulți și la Centrul Regional de Afaceri Timiș. Ce-i drept, lipsesc viscolul și taxa de intrare, factori motivaționali indispensabili pentru un târg de carte.

Avem și bere Terapia, ceva tot din categoria “Indispensabile”. Nu o plimbăm degeaba, de fiecare dată există vizitatori însetați de beretristică. Cum berea nu este de vânzare, propunem următorul troc: “Cumpărați orice carte de minimum 10 lei și primiți o Terapia gratis!” Iar însetații răspund:
“Noi nu vrem să cumpărăm cărți. Vrem doar berea!”

Nu vreau să mă înfoi într-un antipatic penaj avangardist, dar, după toate experiențele avute la târguri de carte, cred că ar fi salutară o taxă de intrare și pentru bookfesturile românești. Fie și simbolică, la vreo 10 lei.

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

1 Comments

Leave a Comment.