Leipziger Buchmesse: cum ar trebui să fie un târg de carte

Câteva informaţii din forfota primului târg de carte (real) la care particip:
Suntem în Leipzig, viscoleşte cu furie, temperaturi negative şi fulgi mărunţi, tăioşi. În coada sutelor de automobile care speră să intre în curtea târgului, am numărat peste 20 de autocare. Zici că e ziua votului sau măcar vreo paranghelie cu sarmale şi tuică fiartă, gratis. Nici vorbă, la târgul nemţilor, NIMIC nu este gratis!

Imaginaţi-vă o zi de ger şi viscol, în Bucureşti, şi mii de tineri (inclusiv copii, liceeni) îngrămădindu-se la un târg de carte cu taxă de intrare – undeva la 100 de lei. WI-Fi-ul costă 4 euro pentru 2 ore cu 3Mb/s şi 250 MB limită de trafic.

Vârful cozii de la garderobă:

Noi:

Eu:

Vlad:

Simona:

Iullia:

Gabriel:

O cumpărătoare de “Introspektionen eines Hahnes” şi geniala traducătoare, Andreea:

Mâine vizitez Manga-Comic-Con; rar am întâlnit super-eroine atât de relaxate şi fericite în preaplinul formelor pictate. În general, vizitatorii par la un nivel de mulţumire greu de imaginat pentru cineva ca mine, crescut printre mutre încruntate de acreală. Bineînţeles că există şi la bookfestul nemţesc hibe, dar nimănui nu-i pasă, mulţimea pluteşte într-un cald euforic.
Tot greu de imaginat, lipseşte duzina zilnică de întrebători autohtoni: “Da’ ce aveţi gratis?”

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

2 Comments

  1. cred ca astea doua lucruri sunt cel mai greu de imaginat din Romania: relaxarea si plata pentru orice distractie; nu lipsa birocratiei, nu calitatea produselor, nimic altceva ci doar astea doua

    Reply

Leave a Comment.