Șoimana

Acolo-i stăpâna vântului, Petrule. Să nu te pună dracu să-ți legi privirea de ochii șoimanei, că uiți de toată inima ta și de tot omul din tine.

Vlad B Popa

Scriitor. Cautator de povesti si povestitor prin scris, fotografie si film. Licentiat în drept constitutional.

Carti publicate: Regele pribeag si batrânele umbre, Cameleon-Baza , Povestiri de sub papuc, Dracula’s Kitchen, Tati

Facebook personal

Pagina fb de autor

website de autor

2 Comments

 1. Doar că Petru al nostru, neastâmpărat cum îl ştim, îi puse gând necurat Şoimanei; să-i bibilească drăgostili din suflet, până s-o topi toată ca neaua pe pieptul golaş.

  Zis şi făcut. Se duse Petrişor la cules de mânătărci şi cimbrișor, cutreieră roua răcăneilor şi laptele cucilor, în căutare de ingrediente magice. “Ha-ha-ha-ha!” zise Petru-n sinea lui.

  Ha-ha-ha-ha! Voi găti cea mai delicioasă ciulama de ciuperci din estul Europei! Şi cu vinişorul ăsta aromat, rămas de la moldoveni, Şoimana nu va avea scăpare. Ha-ha-ha-ha-ha!

  În acea seară…

  – Şoimano, ia fato, de gustă! Nu sta s-o dezmierzi.
  – Hmmm, miroase cam iute… zise Şoimana sfioasă.
  – Miroase pe brişca mea. Ia de gustă. Aşa delicatesă cum ţi-a pregătit meseriaşu’ n-a bagat în gură neam de neamul tău şoimăresc.
  – Zici tu?
  – Zi io… Aşa e, nu zic io. Ştii cum le ziceam la astea la mine la Franţa?
  – ?…
  – Champignon!
  La licoarea asta dulce şi aromată ştii cum îi zice la mine la Franţa? Nu ştii, unde dracu s-auzi icişa la tine-n pădure?
  Champagne, aşa-i zice. Bagă la cap, te mai cizelezi şi tu.
  – Vaaai, Petrule, eşti atât de romantic şi inteligent!
  – Eh, se ştie. Ia, bagă la cap reţetă de a mai franţuzească delicatesă cu ciuperci. Quiche lorraine îi zice. Te duci la tine-n sat, te lauzi la vecine cu ce te-nvaţă meseriaşu’ acuşica. Fleaşcă la faci pe toate.
  Ia, repetă după mine: Champagne, Champignon, Petru champion

  În dimineaţa următoare…

  Petru plecă din cuibul Şoimăriţei pe vârfuri, ţopăind şi pocnind din degete: “Tra-la-la-la-la-la-la…doar una şi una. Dintre toate niciuna nu mi-a furat inima.”
  Le champion!

  Reply

Leave a Comment.