Şi-a plecat Piţurcă…

piturca prazM-a întristat puţin vestea plecării. Orbit de ranchiună să fii şî tot trebuie să recunoşti că nea Piţi a avut rezultate. A ştiut să gestioneze momentele tensionate, să agonisească material şi spiritual.
Şi nici ca selecţioner al naţionalei nu s-a descurcat aşa rău.

Nu cred că viitorul selecţioner va avea suficient timp să pregătească meciul de la Bucureşti cu Irlanda de Nord. Şi nu cred că noua naţională, aleasă după altă minte luminată, după alte criterii, va fi mai eficientă. Ne-a plecat totuşi cel mai bun selecţioner al ultimilor 20 de ani.

De ce-o fi vrut el să se ducă, numai satana ştie. A mai pierdut şi 400 de mii la reziliere. Singur şi stingher, oltean printre cămile. Când o vedea al nostru că ăia îşi ţin toate femeile ambalate, va plânge inima-n el de ciudă. Vezi, nea Piţi, la ce folos să faci doua mii de abdomene zilnic şi să te vopseşti pe păr?

Nea Piţi, când o să te uiţi matale în adâncimea nisipurilor, o să tragi pe nări mirosul deşertului, şi o să vezi dune, dune, numa’ dune: “Neo, da ce cârtiţe mari trebuie să aibă talibanii ăştia” Da, nea Piţi, ştii ce înseamnă asta? Praz de import!

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

3 Comments

 1. bine ca aplecat..!!! a dus nationala cu selectia si stilul lui de joc in lumea a 3-a a fotbalului…!! nu am avut cu el nici un stil de joc..nimic..a mers la ghici la fiecare meci..

  Reply
  • Nici eu nu plang pentru rezultatele echipei Romaniei din ultimii 20 de ani. Daca astea se numesc rezultate, mai bine fara.
   Daca tot este sa nu avem rezultate, mai bine sa construim ceva, sa avem o strategie pe termen mediu si lung.
   Cu Piturca nu avem nici una, nici alta.
   Nu, nu este o performanta pentru mine sa te califici la un turneu final si sa te faci de rusine acolo cu un sistem de joc antifotbal.

Leave a Comment.