Să ne batem joc de Man United

gaalvmoyes03David Moyes pentru că e scoţian! Ba nu, Louis van Gaal pentru că e arogant!
Astea au fost criteriile după care Man United şi-a ales antrenorii post Sir Alex

Cariera arogantului van Gaal este incomparabil mai consistentă decât a scoţianului Moyes. Dar, chiar în condiţiile astea, sunt de părere că nu avea rost aducerea sa pe banca lui Manchester. Sunt cunoscute şi apreciate perioadele de glorie trăite de Louis van Gaal pe banca lui Ajax, ori pe cea a lui AZ Alkmaar.
Dar în anul 2014, nici fotbalul şi nici van Gaal nu mai sunt la fel.

După ce nu reuşeşti să învingi selecţionata statului Costa Rica, în 120 de minute, din postura de selecţioner al Olandei, primeşti pe tavă postul de antrenor al unuia dintre cele mai galonate cluburi europene. Dar de ce ar face conducătorii lui Man United aşa ceva? Sunt masochişti? Mă îndoiesc că au fost impresionaţi de schimbarea de portar făcută de Louis după 120 de minute încleştate, încordate, duduind a neputinţă şi ruşine.

Totuşi nu îi bănuiesc de candoarea telespectatorului care înţelege din fotbal doar arbitri, ghinion şi blat. Ăia cu “Băăă, eşti nebun? A schimbat portarul pentru unşpe metri. Îţi dai seama ce simţ al jocului are? E geniu ăsta, tată!”

Cu “geniul” pe bancă, Man United nu a reuşit să învingă două echipe modeste din Premier League, în primele două etape. Iar cel mai recent rezultat, din data de 26 august 2014, este probabil cel mai ruşinos din istoria de 112 ani a clubului.

MK DONS V UNITED 4-0

Da, Manchester United a fost umilită cu 4-0 (patru la zero) de o echipă anonimă din divizia a treia engleză.

Chiar dacă va redresa echipa în campionat până la final, van Gaal va fi veşnic înfierat cu ruşinea din 26 august 2014. Şi sunt convins că îşi va bate joc de tot ce a însemnat până acum la United ofensivă, spectacol şi spirit.

PS1: Fotbalul din Anglia a luat-o pe arătură de vreo 3 ani. Şi rezultatele se văd în competiţiile europene.
PS2: Mă duc să pariez pe Ludogorets 😉

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

7 Comments

 1. ca era nu stiu ce cupa, au jucat cu rezervele, dar tot e penibil ca rezervere nu se ridica la nivelul ligii a 3a. de aia exagerezi, nu stiu daca o sa isi aduca aminte cineva de infrangerea asta cu Dons.

  Reply
  • Cu sigurantă o să işi aducă. Se mai întâmplă surprize în cupă. Tocmai pentru că echipele mari folosesc multe rezerve. Dar una e sa pierzi la penaltiuri, sau cu 1-0, dupa ce ti-au dat anonimii un gol norocos si s-au baricadat in poarta. Si alta sa te numesti Manchester United si sa iei bataie cu 4-0, avand primul sut pe poarta in min. 70

 2. “După ce nu reuşeşti să învingi selecţionata statului Costa Rica, în 120 de minute, din postura de selecţioner al Olandei, primeşti pe tavă postul de antrenor al unuia dintre cele mai galonate cluburi europene”

  asta e o gluma? te referi la aceeasi echipa a Olandei care a zdrobit Spania?

  si de care Costa Rica vorbim? de “descultii” aia care stiu atat de putin fotbal incat au iesit din grupa mortii cu Italia, Uruguay si Anglia neinvinsa?

  relevanta 0. Olanda a jucat in tonul cu care ne-a obijnuit, Costa Rica a avut o atitudine de mare echipa, fiind revelatia turneului. si miscarea cu schimbatul portarului de la final a aratat ca Van Gaal inca nu si-a spus ultimul cuvant in fotbal.

  referitor la Man U, e normal ca la inceput jocul sa nu fie sudat. orice echipa care porneste un sezon nou cu schimbari semnificative in cadrul lotului are un ritm de crestere in care jucatorii inca invata relatiile de joc, se formeaza automatisme, etc.

  deci nu, nu, nu. sincer nu

  Reply
  • Primul meci de la Mondial, cel cu Spania, a fost şi singurul bun al olandezilor. În rest, tactică ultradefensivă, joc îmbâcsit, plicticos. Îmi era şi milă să mă uit cum jucători de mare talent sunt ţinuţi în lesă de tactica lui van Gaal. A ajus să joace cu 5 pe linia de fund, printre care Dirk Kuyt, fundaş dreapta.

   Înţeleg că durează ceva până se formează relaţii de joc, automatisme, etc. Dar totuşi, 0-4 cu MK DONS.. E ceva deosebit.

Leave a Comment.