Să facem românii fericiți

Nici măcar nu e greu, trebuie doar o ușoară rearanjare pe funcții:

La fisc ducem popimea și nu se mai supără nimeni. Rezolvă imediat cu evaziunea că nu scapă nici dracu netaxat de ăștia, iar contribuabilul nu se mai enervează când jupoaie statul pielea de pe el că n-are cum să-i poarte pică popii – zice un ”sărutmâna, părinte” ăla îi răspunde c-un ”Doamne-ajută, fiule” și gata-i auditul.

La rutieră ducem meseriașii. Ăștia de pun gresie-n baie, dau cu varu-n tavan și cu ciocanu-n țevi – instalatorii și meseriașii. N-au nevoie să-nvețe nimic în plus ca să sară din boscheți în mijlocul străzii.

Nu se mai oftică românul că stau polițaii la pândă. Ajungem să ne fie dor de-un radar, de-o amendă mică acolo – ne facem programare la unul din ăsta când știm c-avem drum… și cinci ore mai târziu să sunăm ”bine mă, omule, n-ai zis c-o să fii la intrarea în Tâmpești?” ca să ne spună ”șefu, n-am avut ce face, am avut lucrare grea c-un proces verbal făcut de ăla dinainte, vai și-amar totul era pe dos da’ vin șefu, vin sigur, săptămâna viitoare, să mergi cu 95 că-s sigur acolo”.

Ce tot atâtea infecții, diluări, vaccine, antibiotice, dom’le? Facem un raid pe europeană și luăm toate babele din fața porții. Băgăm un regiment de babe în fiecare spital, cu zece cazane mari.

Nu tu medicamente, seruri, echipamente, instrumentar, raze și toate prostiile astea ale farmaciștilor moguli corupți. Nu, dom’le, zece cazane. Unu pentru măligă, să punem pe piept la răceală și restul pentru ceaiuri. În nouă cazane poți să faci ceaiuri pentru orice bubă, scrânteală, cancereală, orice. Și gata, nu s-ar mai umple media cu dive ce-au descoperit zama de buburuză anticancerigenă. Și nici șpagă, nici carduri/softuri degeaba, nici relații, la babă te duci cu sufletul deschis și-atât.

Da cu gheii ce facem, dom’le, cu gheii? Că noi nu putem să fim fericiți, omule bun, așa cu gheii printre noi, lângă noi… Au ceai babele și pentru asta?

N-au, că aia e medicină străveche și dacii n-aveau ghei, nici măcar unu de sămânță, da-i facem pe toți politicieni.

Și asta-i vindecă?

Deloc, dar măcar știm c-avem politicieni care și-o iau și ei în fund de la cineva, cum și-o ia cetățeanul de la stat de când lumea și pământu…

Vlad B Popa

Scriitor. Cautator de povesti si povestitor prin scris, fotografie si film. Licentiat în drept constitutional.

Carti publicate: Regele pribeag si batrânele umbre, Cameleon-Baza , Povestiri de sub papuc, Dracula’s Kitchen, Tati

Facebook personal

Pagina fb de autor

website de autor

2 Comments

Leave a Comment.