Românii cei paranormali

De câteva zile, România aşteaptă cu lubeniţa-n gât noi veşti despre copilul posedat din Naipu (o metropolă a landului Giurgiu). Mă refer la România adevărată, nu bezmeticii care muncesc prin corporaţii şi urmăresc seriale pe HBO – undeva sub 5% din populaţia totală a ţării.

“Noi toți putem face același lucru ca acest copil, însă mulți nu conștientizăm forța mentală de care dispunem.” spunea ieri Lidia Fecioru, de profesie bioenergoterapeut. Şi o spunea răspicat la toate posturile cu ştiri de mare audienţă, adică România Tv şi Antena3. Foarte bine că doamna excelează în acest domeniu, greu nu doar de priceput, ci şi de pronunţat.

Cu siguranţă au fost sute de alţi savanţi, pregătiţi să-i ia locul în prime-time. Bănuiesc că în România bioenergo-psihopupu-limpezivăzătorii şi clargânditorii sunt mai numeroşi decât medicii. Decât medicii care au absolvit facultatea de medicină, nu vracii şcoliţi de Olivia Steer.
Acestea sunt preocupările, ştirile şi profesiile de succes. În regulă.
Ce mi se pare cu adevărat scabros pentru societatea zilelor noastre este, din nou, autismul total al autorităţilor.

Un copil în vărstă de 11 ani a fost în repetate rânduri internat la secţia de psihiatrie a Spitalului Obregia. Pentru că virginalii cercopiteci din satul în care s-a născut l-au făcut să creadă că mută scaune şi mese cu puterea minţii. Ba mai mult, poate să provoace ploi de pietre şi sinucideri. Ultima sinucidere întâmplată în proximitatea cuibului de nătângi a fost pusă în cârca lui.

Analfabeţii membri ai familiei îl privesc ca pe un pui de drac şi îl plimbă prin tabere de exorcizare, la diferite mănăstiri. Sătenii pregătesc deja rugul şi gazul lampant. Presa aplaudă şi încurajează oroarea într-un mod cinic-criminal. Iar autorităţile stau pe curul spongios, amuzându-se în faţa televizoarelor. Încă un copil, blestemat să se nască în plin Ev Mediu – mare brânză!

Bună dimineaţa, România! Este 28 august, 2017: ziua ultimului episod al penultimului sezon Game of Thrones. N-am vrut să vă stric dispoziţia, dar am lăsat amănuntele de mai sus cu scop de notă informativă. Atunci când se termină episodul, închideţi laptopul şi faceţi marea greșeală să ieşiţi din bula celor 5%, să ştiţi de ce totul se zbate într-o rafală de blestemății.

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

2 Comments

Leave a Comment.