România, ţara trolilor

troll

Atunci când te împaci cu hidoşenia sorţii, parcă nu mai simţi aceeaşi repulsie. Mai mult, după ce soarta te iubeşte cu forţa de câteva ori, începe să-ţi placă. Am auzit teoria asta la un filozof vasluian.

Aplicat la cazul meu, pot spune că m-am liniştit în privinţa traiului românesc, alături de iubiţii mei români. Mi-am propus să nu mai critic politicienii aleşi. Doar sunt oglinda noastră, a tuturor, nu s-au teleportat de pe Planeta Urâţilor Libidinoşi şi Afurisiţi.

Da, au apărut şi unele himere, jocuri de lumini hipnotice testate de soartă. Iohannis, Cioloş, băieţi buni. Doar că nu e vremea lor. Au fost prezentaţi prematur, înaintea programului. La fel ca şi hipsterul suprem – Remus Cernea. Nu e rău ce lozeşte prin spaţiul public; delfinii sunt nişte fiinţe adorabile. Dar nu te poţi îngrijora de statutul social al delfinilor, într-o ţară în care copiii mor cu zile din lipsa medicamentelor elementare.

În concluzie, ZEN să fim! Haideţi să vedem frumuseţea ascunsă în programul pregătit de soartă. Să nu ne mai hulim politicienii aleşi. Mai bine să le apreciem calităţile. PSD-iştii, de exemplu, sunt cei mai iscusiţi troli din univers. Nu există în tot internetul intergalactic trolling mai spectaculos decât al PSD-ului.

Iese una delicatesă oltenească, Lia Olguţa, ministrul muncii. Şi spune că va dubla salariile tuturor bugetarilor care câştigă sub 4 mii de lei/lună. Iar ăia peste 4 mii, chiaburii, vor primi mărire doar de 50%. Legea asta ar putea fi o capodoperă economică absolută.

Presupunând că bugetul României este un puţ fără fund, un anume Ionescu, bugetar cu 3900 ron/lună, va câştiga 7800, după reformă. Iar Protonescu, apreciat iniţial peste Ionescu, va sări de la 4100 la 6150. Păi nu crapă de ciudă Protonescu?! Adică Ionescu, sărăntocul ăla care de-abi ajungea cu autocarul în Corfu, acum îi dă peste nas cu Predeal şi 2 nopţi la Mamaia?
Oricum am mesteca-o, ideea asta e tot o ciungă vopsită. Trolling din ăla bădăran, de neam prost. Cum să pui botul? apleci urechea?

Ce credeţi că au făcut adversarii PSD? Pretinşii opozanţi. Şi nu mă refer doar la politicieni, ci şi la presă, la distinşii formatori de opinie ai spaţiului public. S-au tăvălit de râs, cu mâinile covrig peste burduhan? Deloc. Ce înseamnă să n-ai simţul umorului. Sau al ridicolului.

Se apucară vitejii opozanţi de calcule. Să demonstreze eminenţele poporului cum se vor depăsi nu ştiu ce deficite, prognoze macroeconomice, sustenabilităţi, apocalipsa bugetară, druidisme şi dudisme. Pentru că a zis Olguţa. Bă, băieţi, voi sunteţi sănătoşi la cap? Pe cine interesează calculele voastre? Cei mai destupaţi la minte vor râde şi din fese că aţi picat în prosteala Olguţei. Iar ăia astupaţii doar se conving că sunteţi diavolii lui Soroş şi nu vreţi să le daţi bani.
Bravo, PSD! Trolling level 100

Văzând că ulciorul merge teafăr şi zburdalnic la apă, s-a băgat şi Dragnea în seamă: “Măresc salariile poliţiştilor. Mai mult de dublu!” Elegant master-trolul, finuţ, nu s-a avântat chiar la triplu. Dar nici mizilic de 100% ca Olguţa. Păi atât le-a trebuit “rezistenţilor” din online.
Huooo, nenorociţilor! Mai mult de dublu pentru capetele de cretă? Că io, care trudesc pe 1500 la privat să-i fac burta mare lu Garcea? Şpăgarii, miliţieni îmbuibaţi! DNA să vină să vă ia!”

Master-trol nu s-a mulţumit doar cu încălzirea. A băgat sprint până la crampe: două autostrăzi care vor străbate România, în următorii 4 ani. Evident că nu străbat pe unde trebuie. Dar de ce s-o facem pe aia de 1200 km prima si nu pe aia de o mie optzeci paişpe?
Absolut delicios!

Unii mai sofisticaţi m-ar bănui de ceva Sindrom Stockholm, dar nu e cazul. Doar am trecut într-o nouă etapă. E frumos aici şi întotdeauna muzica frământă aerul, ca pe un puf de privighetori. Mă transform.
Oare într-un simpatizant PSD?

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

Leave a Comment.