Pro Tv-ul dăunează grav societăţii

raduleascaO spun sincer, nu vreau să fiu suspectat de pamflet sau hiperbolizări: Pro Tv-ul dăunează grav societăţii. Este furunculul radioactiv care a început să crească pe creierul românesc la mijlocul anilor ’90. Şi astăzi, încă mai creşte.

Dacă vă întrebaţi de ce la 25 de ani după revoluţie, încă suntem o naţie vaporoasă, lipsită de principii, valori, educaţie, consistenţă, s-ar putea să găsiţi o variantă de răspuns pe micul ecran.
Un popor buimăcit, care aştepta cu ochii întredeschişi mijirea libertăţii, a fost orbit cu kitsch, cancan şi decadenţă.

Întregul spaţiu media este vinovat, dar Pro Tv-ul a fost corifeul diabolic al spectacolului de “manelizare naţională”. La propriu. Primii manelişti au fost insistent promovaţi de Pro. Primii actori de freak show, primii afacerişti de carton, primele “dive” contra cost, primii analfabeţi de succes. Pro Tv-ul a tăiat panglica fiecărei expoziţii de superficial şi lascivitate.

Ultima dovadă: O tragedie petrecută ieri într-un poligon de tir din Bucureşti. Un elev şi-a împuşcat instructorul, după care s-a sinucis. Cum prezintă Pro TV-ul ştirea

protv mizerie

“Ştirea” completă AICI

În goana după senzaţional, Pro Tv-ul transformă tragedia într-un mic documentar, stupid şi agramat redactat. Nu este vorba despre încă un nebun care comite o crimă urmată de sinucidere. Nuuu, aici avem ceva foarte spectaculos; este o execuţie în stil Mozambic, băi! Fiţi atenţi, bulbucaţi ochii şi ciuliţi urechile!

Două în piept pentru “încetinire” şi încă una în cap pentru “imobilizare” (doar dacă este bine plasată). După care urmează alte detalii foarte, foarte interesante despre “metoda Mozambic”.

Viețuitoarele astea degradate psihic au demonstrat cu fiecare ocazie că nu au limită. Vor recurge la cele mai scabroase metode de intoxicare civică pentru audienţă şi bani. În zilele bune, Pro Tv-ul este urmărit de peste 5 milioane de telespectatori. Este un obicei naţional, un fenomen. După părerea mea, mai dăunător decât alcoolul, E-urile, poluarea atmosferică, radiaţia UV-C şi încălzirea globală.

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

8 Comments

  • Ma indoiesc ca ditai pro-ul nu s-a interesat de povestea criminalului. Au facut-o cu intentie..
   Mi se pare dincolo de orice limita mizeria pe care o produc si promoveaza. Astia sunt mai nocivi decat toate televiziunile de propaganda politica la un loc.

  • Da, asa este. Mai mult ca sigur ca stiau de adevaratul motiv pentru care a fost condamnat “Bebe”. Doar pentru asta merita scoasa din grila emisiunea Romanaii au Talent. Si pentru Mihalea Radulescu, care e de o penibilitate incomensurabila.

   Legat de clasament, sunt atatea televiziuni nocive in tara aceasta incat nu am cum sa aleg pe cea mai gaunoasa dintre toate. ProTV se lupta cot la cot cu A3 si RTV. Pur si simplu nu pot sa uit felul in care cele doua posturi TV au facut campanie electorala. Mai jos nu se poate.
   Iar B1 si Irealitatea nu este sunt nici ele departe…

 1. ^Vezi Dani, de-aia iti ziceam ca Digi merita incurajat, in ciuda hibelor. E singurul post TV unde stirile din sport vorbesc despre handbal, tenis, curling si ciclism inainte de fotbal 😛

  Reply
 2. Romania e o tara de prosti. Si sa ii vezi cum se supara si cum te injura cand le spui asta in fata. Eu m-am convins ca nu pot sa schimb nimic, am renuntat, m-am saturat sa ma lupt cu prostii si nebunii.

  Totusi, ma tot intreb : de ce naiba televiziunile si toate celelalte instrumente ale societatii, vor doar sa indobitoceasca poporul de rand ? Pentru a fi manipulat si controlat si pentru a se profita de oamenii super-bogati de pe urma lui ? Eu cred ca de asta, altfel nu imi explic.

  Reply

Leave a Comment.