Gândeşte liber!

Asta a înţeles Pro TV prin gândire liberă: Reclame mincinoase şi promovarea maneliştilor. Îi consider pe cei de la Pro principalii vinovaţi pentru purtatul ochelarilor de soare noaptea. Da, sugative de bani fără suflet, voi aţi făcut-o! Cu mânuţele voastre de corporatişti nesătui le-aţi aşezat ochelarii pe nas.

Veţi spune că nu Pro Tv-ul a făcut reclama pentru FNI, ei doar au promovat-o contra cost. Ştiu, firma direct responsabilă este Tempo Advertising. Ei au scornit celebrul: “Dormi liniştit când FNI lucrează pentru tine!”. Sună bine. Chiar mai bine ca “Gândeşte liber!”

“Inculpatul Popa Nicolae în calitate de preşedinte-director general la SC Gelsor SA şi periodic director executiv la SC Sovinvest SA, de comun acord cu inculpata Vlas Ioana Maria a stabilit creşterea săptămânală nereală a unităţii de fond în scopul de a evidenţia performanţele inexistente în evoluţia financiară a FNI şi de a atrage câţi mai mulţi investitori, inducându-i astfel în eroare” Asta au stabilit judecătorii.

Şi în plus, s-a stabilit că în periaoda 1998-2000 s-au investit aproximativ 100 de miliarde de lei vechi pentru campanii publicitare mincinoase. Potrivit judecătorului, respectivele materiale publicitare au făcut referire, printre altele, şi la faptul că investiţiile la FNI sunt asigurate de CEC.

Din suta asta de miliarde, cât a primit Pro Tv-ul? Este televiziune comercială, de acord. Trăiesc din reclame. Dar nu au totuşi datoria etică, dacă nu legală, de a filtra dejecţia pe care o difuzează? Mă îndoiesc că Adrian Sârbu şi alţi magnaţi ai trustului internaţional Central European Media Enterprises au crezut vreun moment că FNI-ul este “pe bune”. Probabil i-a pufnit pe toţi râsul când au văzut comicăria de spot: “Phhhaaa, ce ţeapă-şi iau românii, băăă! Cât de bolovani sunt!”

De ce aduc în discuţie subiectul acum? Pentru că m-am săturat să aud toate mâţele sclifosite cum se miaună de ceasul morţii: “Televiziunile de ştiri, Antena3, Badea spală creierul, miau miau miauuu!”

Ce să mai spele, bre? De la atâţia Măruţă şi Guţă, perindaţi două decenii prin “gândirea liberă”, ne strălucesc la toţi encefalele ca şi cioburile lui Swarovski. Zici că sunt chiloţii Monicăi fostă Iri.

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

3 Comments

  1. Nu incerca sa intelegi mentalitatea romaneasca. E ca si cum ai incerca sa intelegi femeile.

    Asa-s romanii, sunt obsedati de o anumita dejectie, si nu pricep ca nici pe departe nu e aia cea mai grava ! La fel cu Univ. Spiru Haret. Toti o pun la zid ca nu e buna de nimic, de parca celelalte facultati din tara asta scot genii pe banda rulanta.

    Reply

Leave a Comment.