Ponţii, tonţii şi naivul

ponta terminatorÎntr-un interviu publicat astăzi de gandul.info, Stelian Tănase a ţipat din toţi rărunchii “Presiuni, presiuni, nu mai pot!” Cine este în acest moment Stelian Tănase? Președintele Societății Române de Radio și Televiziune. Rezumat rudimentar, dar drept, este şeful TVR.

“Să fii şeful TVR în an electoral este o experienţă foarte proastă, foarte proastă, pentru că sunt presiuni enorme, telefoane peste telefoane, rugăminţi, suspiciuni (…) Foarte greu, foarte greu să ştiţi şi nu mă descurc, pot să vă spun cu toată onestitatea.” (Citat Stelian Tănase)

Nu are rost să vă prezint şi alte fragmente pentru că întregul interviu este în registrul citatului de mai sus. Ce dificil este să fii în funcţia mea, cât de greu mă descurc, nu mai pot cu presiunile politice, dar totuşi aş mai rămâne puţin.
Apropo, presiunile la care se referă Stelian Tănase vin din partea PSD, să nu existe confuzii.
Tot pesediştii au cerut şi “capul lui Sorin Avram” (formularea îi aparţine d-lui Tănase).

Văd că între timp a căzut şi capul lui Moise Guran. Pentru că, mai periculos decât să faci emisiuni de polemică politică (cazul lui Sorin Avram), este să aduci argumente şi cifre din care reiese incompetenţa guvernului aflat în campanie (cazul lui Guran).

Trecem peste spumegarea câinească manifestată de partidul ponţilor şi tonţilor (adică al lui Ponta şi al lui Tăriceanu). Turbarea lor este un cumul de lăcomie, prostie şi frică. Sunt conştienţi de propria prostie, dar totuşi vor să înghită cât mai mult. Tot, dacă se poate. Un eşec în noiembrie ar echivala Apocalipsa. Iar de aici rezultă frica nebună. În concluzie, practicile la care recurg ponţii şi tonţii sunt explicabile.

Mă surprinde totuşi candoarea exalată de d-l Tănase. Cum a ajuns dânsul şef peste TVR? A fost votat în iulie 2014 de cele două camere reunite ale Parlamentului României. Adică a fost numit politic, nu pe bază de competenţă. Oare de ce crezi că te-au pus potăile responsabil la covrigi? Ca să îi vâri pe coada altora? Mi se pare culmea naivităţii să ţipi acum, ca o neprihănită, că te împunge presiunea şi te doare.

La TVR te duci să execuţi ordine de partid, nu să faci performanţă şi demostraţii de profesionism. Este singurul motiv pentru care există şleahta cu datorii de sute de milioane de euro.
Performanţă ai fi putut face când ai fost director la Realitatea. Sau când ai profesat pe la alte televiziuni private.

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

Leave a Comment.