Pâine şi circ

205_2063e6Fotbalul începe să devină tot mai parşiv. Se transformă ireversibil într-un mutant hidos dintre un sport şi o partidă de alba-neagra. Într-o siameză în care şi-au lipit ţâţele o curtezană berlineză de la Sfânta Hedviga şi o copilandră prostituată din romanele lui Dostoievski.

sponsorenteaserDe la iluminarea şi somptuozitatea vestului princiar, până la întunecimea izlazului estic unde pasc catâri piperniciţi, fotbalul s-a împuţit. De-a lungul Europei miroase a şmen, a dihor în călduri, a ciorbă reîncălzită până la alterare. Miroase a pariuri, a sponsori, a învârteli, a pâine râncedă aruncată prostimii şi a circ. Mult prea mult circ!

Nici nu a trecut o săptămână de la grupele CM 2014 stabilite pe sub pupitru şi a urmat meciul din grupa Stelei. Meciul Schalke–Basel. Pentru mine va rămâne în memorie ca meciul ruşinii. Meciul care descalifică iremediabil meseria de arbitru. Nu intru în detalii, cei care urmăresc fenomenul şi au văzut meciul ştiu. Nu ai cum să vezi aşa ceva şi să nu ştii. Vor merge elveţienii până în pânzele albe cum ar fi normal? NU!

Ecuador şi Honduras nu sunt gratuite 😉

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

4 Comments

 1. Și arbitrii e oameni :)))
  Știi vorba aia, lucrurile se ascund cel mai bine la vedere! Cinste ălora în albastru, că nu-ș cine sunt :)))

  Reply
  • Sunt marea echipa Schalke 04. Care a avut nevoie de o eliminare gratuita si de un gol in care 4 jucatori se aflau in afara jocului, pentru a se califica 😉
   Inteleg ca esti disperat sa o califici pe Schalke, dar asa ceva?! Nici in Divizia Onoare, unde joaca Inter-Steaua-Olanu, nu am vazut asemenea gol.

 2. Mai bine se numea echipa voastra “Intre Steaua si Olanu” . Apropo, satul tau merita sa aibe o ulita care sa iti poarte numele , gen Lunca Corban. L-ai facut celebru.

  Reply

Leave a Comment.