Olivia Steer a câștigat


Mare meci televizat de Pro Tv săptămâna trecută între un medic vrednic și o diletantă delirantă. Nu sunt de acord cu entuziasmul taberei anti-Steer, rezultatul văzut de mine este pe dos: Olivia a câștigat. Ce a câștigat? Noi năluciri toxice, muniție de război împotriva normalității. Olivia nu poate fi de acord cu victoria medicului Craiu, pe măsură ce îi încolțesc în bălegarul minții fantasme tot mai felurite.

Cât despre tabăra pro-Steer: Ce relevanță credeți că are pentru dânșii/dânsele argumentul unui medic? “28 de micrograme de aluminiu în laptele matern, 4 micrograme în vaccinuri” – este la fel de relevant ca un haiku în limba klingoniană pentru cetățeni care nu fac diferența între gram, miligram, microgram.

Oare “28 mai mare decât 4” este o inegalitate aprobată unanim? Credeți că dânșii/dânsele au capacitatea de a se concentra pe o frază mai lungă de 6-7 cuvinte sau ideile țopăie în țeastă ca puricii la interacțiunea cu fiecare cuvânt, sunet, culoare?
Din păcate, s-au demontat aberațiile Oliviei Steer doar în ochii celor care deja o știau ca fiind o persoană aberantă.

Ceilalți, puțini procentual, dar suficienți să constituie o dramă națională, au terminat emisiunea și mai înverșunați împotriva vaccinării. Pentru că doar sunetele produse de Olivia Steer au fost pe o frecvență recognoscibilă. Așa au ajuns în tabăra pro-Olivia de la bun început!

Există cetățeni care privesc la fel un adevăr demonstrat științific și o bârfă lansată la beție de vecina specialistă în magiun. Ambele vor fi primite cu “Eh, e și asta o părere.” În fața lor, Olivia Steer va câștiga întotdeauna meciul cu orice medic.

Iar organizatorii, Pro Tv, nu au făcut vreun bine societății. Doar au punctat spectaculos la audiență și profit – singurul lor scop de la înființare. Nu au invitat-o pe Olivia pentru a fi “pusă la punct” de Mihai Craiu. Au invitat-o pentru că la Mihai Craiu s-ar fi uitat doar rudele și colegii de muncă.

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

8 Comments

 1. “Pentru că doar sunetele produse de Olivia Steer au fost pe o frecvență recognoscibilă”.

  Cam despre asta e vorba, paradigme diferite.

  Reply
  • Exact. Comentariu primit la articol pe atotputernicul facebook:

   Alexa Paun:
   Nu cred! Atat timp cat dl doctor nu a avut curaj sa o priveasca in ochi, nu prea cred ca e sincer!
   Nu am auzit o niciodata pe Olivia sa spuna “nu vaccinurilor”! Ea cere doar explicatii si nu le primeste!!!
   Ar fi fost culmea culmilor ca vreun medic sa i dea dreptate public acestei femei!!!!!! Cum dracu noi vaccinati cu ” dacia 1310″ nu am avut cazuri de autism, iar cei vaccinati cu ” mercedes ..clase” au?!??
   Este um semn mare de intrebare care isi pastreaza forma! Adevarul e mult mai departe de realitatea noastra!!!! ”

   Oameni asemanatori noua, dar intr-o alta paradigma – orice am scrie/spune/demonstra, ei sunt intangibili in lumea lor, intr-o alta realitate 😉

 2. mie mi se pare o idiotenie sa contesti un act medical doar ca asa zice o vedeta sau sa accepti un act medical doar ca asa zice un medic

  Reply
  • Datorită unor medici ajunge să fie “un act medical”. Încredere totală într-unul singur? Depinde de afecțiune. Dacă îmi prescrie faringosept pentru roșu în gât, îl cred fără rețineri. Pentru orice implică înțepături sau tăieturi e bine să întrebi mai mulți 😀

  • la mine regula e simpla: are reteta mai mult de 2 randuri si la diagnostic scrie “suspect de…” imi bag pixul si ma tratez singur.

  • Să nu fi fost promovată de mass media în ultimii 10 ani. Să nu mai fie invitată în emisiuni în interes comercial, ipocrit prezentat ca interes public.

  • Ok, de acord.
   Dar asta seamana cu a nu-i fi dat balaurului cu 7 capete sa manance deloc ca sa nu creasca si sa nu apuce sa se bata cu Fat-Frumos. Eu sper ca, acum ca balaurul a crescut deja, sa-i fie curand taiate toate cele 7 capete.

   Sau se apropie de zicerea “pentru ca un caine sa nu mai dea din coada, ii tai coada”

Leave a Comment.