Am nevoie de mister

tom cruise funny style (3)De ceva timp caut un mystery bun. Sunt fanul enigmelor pe stil vechi. După pe am crescut cu Hitchcock şi Agatha, cam strâmb din nas la Joseph Kosinski. Din primii s-au născut fenomenul psycho şi Hercule Poirot, iar din ultimul banalitatea numită Oblivion. Drăguţel aşa ca mystery-sci-fi, dar rămâne un film de duzină, în ciuda efortului de a îl lungi pe mai mult de două ore.

Scenariul este previzibil, după primele scene în care apar “savigii” îţi dai seama că sunt de fapt oameni şi nu extratereştri. Iar pe măsură ce acţiunea se dezvoltă, anticipezi ce va urma, nu te surprinde prin nimic, nu aduce nimic nou, îi lipseşte cu desăvârşire acel wow care face un mystery bun.

Personajele sunt fade, nu reuşesc să te atragă prin replici sau roluri, chiar dacă îţi pierzi mai mult de două ore din viaţă urmărindu-le. Aproape întreaga acţiune este concentrată pe vedetoiul de Tom Cruise pe care nici moartea nu îl poate opri. Asta pentru că există de fapt câteva mii de Tom Cruji, clone ale bărbatului perfect, folosite pentru a cuceri Pământul. Pam-pam..

Cum ziceam, no more bullshit. Am nevoie de un mystery bun!

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

4 Comments

  1. Indiferent cât de prost e filmul e și mai de prost gust să divulgi șpil-urile de acțiune. Oamenii ăștia n-ar trebui să aibă dreptul la opinie din moment ce-ți răpesc plăcerea de a descoperi singur cât de prost e filmul.

    Reply

Leave a Comment.