MM Stoica și sufletul de artist

1514444_653497721363515_41551994_nDeși a fost lovit prin surprindere, luat pe sus și jilăvit sub dușurile reci și aglomerate, Mihai Stoica e încă glumeț. Bravo lui! Prins la înghesuială, dă dovada unui om puternic, stăpân pe ordinea sa interioară, care cu greu se apleacă în fața cucii.

Nu a uitat nici de marea sa dragoste, facebook-ul. Nu are telefon ori laptop cu internet, dar un petic de hârtie și un pix tot a găsit. MM este într-adevăr un om al slovelor frumos arcuite; de apreciat caligrafia, rândurile drepte și curățenia scrisului. Toate astea sunt dovada faptului că a umplut câteva caiete cu foaie velină și în școală. Nu a deslușit taina scrisului odată cu apariția Hi5-ului.

Remarcabilă este și sensibilitatea atipică unui bărbat trecut de prima tinerețe. Doar o fire delicată s-ar apuca să deseneze din condei zâmbilici și inimioare după fiecare paragraf, mai ceva ca o școlăriță îndrăgostită. L-am descoperit astfel pe adevăratul Mihai, condamnatul la austeritate, puternic ca un gorun și totuși delicat ca o narcisă.

Oare scrisorile trimise de Adrian Năstase din închisoare pentru a fi imortalizate pe blogul personal erau tot garnisite cu inimioare? Înclin să cred că da. Se întreba un mare doctor, lider de neam și patrie, ce anume are de câștigat statul român prin condamnarea lui Gică Popescu.

Probabil nu mare lucru. Dar MM Stoica și Adrian Năstase, puși în aceeași celulă, ar fi o adevărată dezmierdare orgasmică pentru cultura contemporană. Acești cărturari viguroși, înfierbântați intelectual de pasiuni mocnite, pot fi coautorii unei opere ce-l va face pe Coelho să plângă.

Ar fi la fel cum i-am pune împreună pe Boy George și Elton John, George Michael și Ricky Martin, Gianni Versace și Giorgio Armani, Hans Christian Andersen și Patapievici. Ce poate să iasă? Artă pură!

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

7 Comments

 1. “Doar o fire delicată s-ar apuca să deseneze din condei zâmbilici și inimioare după fiecare paragraf, mai ceva ca o școlăriță îndrăgostită. L-am descoperit astfel pe adevăratul Mihai, condamnatul la austeritate, puternic ca un gorun și totuși delicat ca o narcisă.”

  Dani, excelent profiling. :)))

  Reply
 2. MM îmi este simpatic și îl urmăream de o bună bucată de vreme pe facebook. Pot spune că, de când îi urmăresc eu scrierile, nu am găsit absolut nicio greșeală de ortografie. Poți spune orice despre el, dar în niciun caz că este analfabet. 🙂

  Reply
 3. Nu,problema este ca e un pungas si genul de om care odata ce gusta din paharul puterii se imbata, sau ati uitat cum batea suporterii pe stadion sau cum facea pe zmeul la tv porcaind in stanga si in dreapta asta in timp ce Gigi il umilea sistematic pentru ca era angajatul sau?

  Reply

Leave a Comment.