Mâncarea viitorului

Băieţii de mai joi se laudă că au descoperit mâncarea viitorului. O mixtură ce conţine toate substanţele necesare corpului. Produsul este ieftin, cu doar 255$ îţi asiguri hrana pentru o lună. Este sănătos, nu conţine substanţe cu potenţial alergic sau alte otrăvuri prezente în mâncarea din supermarket. Şi poate fi preparat chiar şi de femeia modernă a anului 2014: se toarnă apă peste praf sau praf peste apă – dumnezeule, câte posibilităţi! – după care se amestecă şi se bea.Conform inventatorilor, Soylent, praful minune, este soluţia perfectă pentru a rezolva problema foametei la nivel mondial. Şi pentru a demonstra că sunt doar nişte inventatori care prezintă o idee revoluţionară, nu nişte lacomi dornici de îmbogăţiri rapide, bucătarii viitorului au făcut reţeta publică:

soia
Inginerul Rob Rhinehart, CEO-ul echipei de clătitari futurişti, susţine că trăieşte de trei luni doar cu Soylent. Trei mese lichide pe zi, timp de trei luni, şi se simte excelent. Compoziţia echilibrată previne obezitatea, efectele subnutriţiei şi astenia. Este în acelaşi timp şi o soluţie pentru risipa mondială de hrană.

Nu vom mai arunca la gunoi felii de pizza reci şi întărite, nu vom mai lăsa jumătate din carne pe copănel, aripioarele insuficient supte, merele superficial glojdite sau cutii de lapte uitate în frigider cu săptămânile. Nu! Pentru că nu vom mai aveam pizza, copănele, aripioare, mere şi lapte. Superb! În sfârşit, expresia „Mănâncă praful de pe tobă” va avea sens.

Viitorul arată bine. Omul secolului trecut îşi pierdea mare parte din timpul zilnic cu procurarea şi prepararea hranei, cu activităţile interumane, cu strategii puerile de atragere a sexului opus sau cu întemeierea unei familii. Acum, toate acestea pot fi făcute concomitent, stând acasă în fotoliu. Bei un Soylent în timp ce dai un sms, un share pe facebook şi priveşti un porno de calitate.

Activităţile ce ne ocupau odată aproape intreaga viaţă se vor rezuma la simple formalităţi de câteva minute.

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

4 Comments

 1. ahahaha, ce video de prezentare tampit…:)))
  pana si Arhi stie sa faca video-uri mai calitative:))

  legat de subiect nu am nimic de zis.
  doar ca astept cu nerabdare primul praf care sa inlocuiasca cu succes berea Terapia:))

  Reply
  • Inginerul care a vorbit mai mult a ramas fara suflu pe finalul discursului. Vorbea din ce in ce mai incet, ziceai ca se sufoca 🙂
   Ca in bancul cu asemanarea dintre un inginer si un caine. Amandoi au priviri inteligente, dar nu pot sa se exprime.

 2. Of of of… eu deja mananc o data in zi.. ce ar fi sa mananc numai “praf” :))
  Ar fi o chestie pentu ca s-ar depozita mai usor :)) In loc sa stai cu congelatorul tixit de mancare… si cu frigiderul plin…
  Iti poti tine mancare sub pat :))
  -Ce mananci azi ?
  -Stai sa ma uit sub pat..
  :))

  Reply

Leave a Comment.