Ghinion?

994378-675274142491806-736576585-n_72049600Profitând de o conjunctură favorabilă, datorată jocului excelent practicat de echipa lui Mourinho, steliştii aveau, din nou, speranţe pentru primăvara Champions League. Schalke a fost spulberată de Chelsea cu 3-0, iar în cazul unei victorii pe St. Jakob-Park, Steaua Bucureşti se apropia la două puncte de nemţi. Ar fi urmat meciul de la Bucureşti împotriva lui Schalke, adică o şansă unică să îi depăşim în clasament pentru locul secund. Dar n-a fost să fie…

Deşi am părut mult mai siguri în meciul cu elveţienii, nu am reuşit victoria. Ne-am bătut onorabil, am fost agresivi, am atacat şi am presat chiar şi atunci când eram în avantaj pe tabelă. Am jucat atipic unei echipe româneşti. Dar, din păcate, finalul a fost perfect românesc şi am încasat gol în minutul 91, la ultima fază importantă a meciului. Am fost probabil exagerat de agresivi, finalul de partidă găsindu-ne în atac, deşi conduceam cu 1-0. Mai rar o echipă românească primeşte gol pe contraatac, în asemenea condiţii. Nu s-a mai întâmplat de la meciul României cu Danemarca, atunci când danezii au egalat la 2 tot pe contraatac şi tot după minutul 90.

La finalul partidei supărările şi frustrările fierbeau întreaga presă, formularea cea mai des întâlnită fiind “Meritam victoria, elveţienii au egalat pe nedrept!” Nu sunt de acord. Basel a meritat punctul obţinut, în aceeaşi măsură în care am meritat şi noi egalul de la Bucureşti împotriva lor. Meciurile au semănat, ambele echipe au jucat mai bine în deplasare decât acasă. Noi am egalat neaşteptat prin Tatu, iar ei au făcut-o la fel de surprinzător prin Sio. Statistica partidei îmi dă dreptate, nu am dominat şi nu avem motive să strâmbăm din nas la acest punct obţinut. Posesia elveţienilor a fost de 55%, au avut 9 şuturi periculoase, dintre care 5 pe poartă. Tot 5 pe poartă am avut şi noi, dintr-un total de doar 7 încercări. Basel a câştigat şi la numărul de cornere cu 5 la 3.

Probabil retorica noastră de nedreptăţiţi, de ghinionişti, vine şi din amărăciunea realităţii recunoscute de căpitanul Bourceanu la final de meci. “Avem şanse nule”. Într-adevăr, acum chiar este gata, game over! Nu mai avem şanse nici la locul 3. Chiar în cazul fericit şi puţin probabil în care am învinge Schalke la Bucureşti, elveţienii sunt peste noi la golaveraj. Şi ultimul nostru meci din grupă este la Londra, împotriva albaştrilor lui Mou.

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

Leave a Comment.