Germania şi-a făcut echipă de refugiaţi

Un interviu cu Yusra Mardini, înotătoarea de 17 ani care a părăsit Syria anul trecut.

Nemţii şi-au făcut echipă olimpică doar din refugiaţi. Asta înseamnă că i-au verificat, analizat, sortat. Ştiu care sunt alergătorii, înotătorii, aruncătorii de diverse.

Acelaşi lucru probabil se face şi la scară extinsă, în toată cumunitatea refugiaţilor primiţi anul trecut:
Medici, ingineri, mecanici, dulgheri, profesori, necalificaţi, avocaţi, infractori – toată gama de profesii şi oameni feluriţi, ca în orice comunitate albă, neagră, galbenă.

Nemţii, cei direct responsabili cu problema şi cei care o simt zilnic pe pielea lor, au făcut Echipa Olimpică a Refugiaţilor.

Ce facem noi, românii? Noi care privim problema relaxaţi în fotolii, spărgând seminţe şi scuturându-ne barba de bere. Există şi la noi trei categorii:

Prima – Românul panicat şi neinformat. Este românul care citeşte în fiecare zi despre o infracţiune făcută de un musulman (viol, furt, atentat). Pentru românul neinformat, refugiat = musulman şi musulman = 90% terorist. Dacă încă nu e terorist, sigur va ajunge. Că doar e musulman şi crede în diavol.

Românul neinformat devine brusc panicat. Deşi România nu a primit picior de refugiat (au început sirienii să plângă şi au fugit mâncând pământul), românul nostru simte ameninţarea mai puternic decât nemţii sau francezii. Nivelul de percepţie a lumii înconjurătoare este primitiv, asemenea papuașilor care se închină la nuci de cocos şi aşteaptă în orice moment răzbunarea zeilor.

PS: O mare vină are şi presa. Din miile de crime care au loc zilnic în vestul Europei, presa o va alege pe cea a unui refugiat sau a unui musulman. Pentru că asta e de impact şi merită prima pagină. Românul cu minte pipernicită îşi va construi propria realitate în funcţie de ştirile citite zilnic.

A doua – Românul căpşunar. Este românul care munceşte de câtiva ani în Germania şi Franţa, iar acum face ca toţi dracii, urlă din rărunchi că Germania şi Franţa trebuie să-şi închidă graniţele. Argumentele lui sunt:

– Românii sunt harnici şi civilizaţi. Sirienii, libanezii, afganii sunt nişte primitivi; dacă nu fac atentate, cu siguranţă au venit aici la cerşit. Nu ca mine, românul, Marele Alb.

– Românii au luptat să-şi apere pământurile, nu au fugit de război. Să stea şi sirienii şi să lupte!
(asta sună incredibil de stupid spusă şi de un român autohton. Vă imaginaţi nivelul imbecilităţii, atunci când e spusă de un român căpşunar? Da, chiar există!)

A treia – Românul căpşunar, îndrăgostit de Putin. Aceasta este cea mai spectaculoasă categorie, o rara avis a speciei umane. Este acel român care înjură din sculare-n culcare “vestul”, “political correctness-ul” şi politicienii occidentali care n-au “sânge în instalaţie”.

Civilizaţia europeană este în colaps din cauza legilor prea blânde, din cauza politicienilor exagerat de precauţi şi toleranţi. După care, inevitabil, vine exemplul lui Putin. Păi se întâmpla aşa ceva în Rusia, mă? La Putin, mă? Pfaaa, păi în Rusiaaa… mamă, mamă!
Şi după ce-i pupă zemos pleșuvia lui Putin, se întoarce la căpşunăritul lui, în Germania şi Franţa. Na, trebuie şi bani pentru net.

PS: Legenda spune că, în timpul evadării din Syria, motorul unei bărci s-a oprit în largul Mediteranei.
Era o barcă de 6 persoane în care s-au înghesuit 20 de refugiaţi. Yusra Mardini şi sora ei au sărit în apă şi au înotat, împingând barca mai bine de 3 ore, până pe ţărmul insulei Lesbos.

Nu ştiu care este doza de adevăr, probabil una foarte mică.
Dar ştiţi vreo legendă asemănătoare despre un român?

Rio refugiati

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

23 Comments

  • Mă îndoiesc că va veni. Planul tău de supremaţie mondială este imposibil de pus în practică. Nu ai cum să ajungi noul Führer cât timp te ascunzi fricos în anonimat 🙂

 1. Nu e nevoie să ajung eu Fuhrer. Va ajunge oricine.

  Va veni vremea, poate noi nu vom apuca, dar sper să apuc să văd cum gunoaiele astea sunt lichidate, de preferință cu bombe nucleare. Să văd explozia cum îi șterge de pe suprafața pământului. Ah ce bucurie ar fi! Mizeria asta de religie teroristă de sorginte iudaică, numită islam, trebuie distrusă. Viața ar fi mai curată fără barbarii ăștia.

  Ce mare lucru, le dai câteva bombe nucleare acolo și nu mai rămâne picior de căprar. Pot să se ascundă și în grotele lor din Afganistan, tot nu ar scăpa de radiațiile nucleare.

  Cu siguranță va exploda butoiul cu pulbere… Iar eu atunci, voi privi fericit, în extaz, cum explozia nucleară îi va mătura pe barbari! Voi scrie versuri în timp ce mă voi uita la ei cu ard, așa cum Nero scria versuri și cânta iar Roma era în flăcări! Bineînțeles, el dăduse foc, dar doar pentru a avea inspirație. Îl înțeleg. Numai un artist poate înțelege un alt artist. Merită să arzi un oraș pentru a scrie o poezie bună!!

  Reply
  • Roma, Sparta tot exemple proaste iei. Nu ai învăţat că extremele nu fac bine? Eşti mai rău ca copiii ăia care idolatrizează mafioţi, mafia italiană, siciliană, americană, Tony Montana, Al Capone, da! e un scenariu de film, dar nu un mod de viaţă pe termen lung.

 2. A doua – Românul căpşunar. Îi ştiu, mereu ne amintesc pe net, atunci când spun că nu merită să locuieşti în România, că e ţară de căcat şi alte alea. Oricum toţi ăştia au doză mare de neinformare şi ipocrizie. Gândeşte-te cum o zice triumfător unul, când ştie sigur că erau ţigani ăia de la furat afară, nu români de-ai noştri, ultima dată când am verificat, în cele mai mari tunuri date aici, cei mai mulţi politicieni prinşi la furat au fost ţigani în proporţie de …?

  Reply
 3. Ba da, am șanse să ajung Fuhrer, trebuie să găsesc doar sponsori care să mă susțină. Pe Hitler nu l-au susținut tot felul de bancheri și oameni de afaceri? Inclusiv marele Henry Ford din America, care era un antisemit convins.

  Reply
 4. La olimpiada din 1936, Hitler l-a felicitat pe negru ăla, Jesse Owens, dar în privat, chiar el Owens a spus-o. Roosevelt porcu l-a ignorat în schimb. Ca să știți și voi adevărul . Hitler l-a felicitat, nu avea nimic cu negrii, negrii nu sunt semiți. Bineînțeles, sunt inferiori rasial așa cum îî prezenta și regimul atunci, dar tre să ne fie milă de ei. Sunt niște maimuțici negrii care ca și creier sunt inferiori, e dovedit la biologie. Dar chiar și Hitler îi spunea lu Goebbels dacă nu mă înșel, intr-o conversatie privată, nu mai țin minte unde am citit, că atunci la olimpiada din 1936, după ce au fost cursele de alergări și negrii au câștigat, zicea așa: Omu alb n-o să poată alerga niciodată mai tare decât sălbaticii, ăștia sunt sălbăticiți acolo în junglă, aleargă după pantere, panterele după ei”. Ceva de genu ăsta nu mai rețin bine citatu. Dar așa e, noi albii, civilizandu=ne , ne-am și degradat puțin fizic, ca și calități fizice. a crescut inteligența și a scăzut puterea, mușchii, forța. În schimb ce la negrii e mai scăzut creierul și mai crescut restul.
  https://www.youtube.com/watch?v=V8BG49EeNjI
  Ata ete :)))))))))))

  Reply
 5. A patra – românul cu capul în fund, tolerant până la bubuială.

  Este cel care nu face nicio legătură între valul de refugiați și schimbarea de mentalitate/atitudine/atmosferă în rândul popoarelor vestice.

  Tot el nu găsește nimic condamnabil la o concepție medievală asupra valorii vieții celor de altă religie sau sex pentru că, nu-i așa, mai sunt și alte rele pe lumea asta.

  Se situează cam pe aceeași treaptă de înțelegere a fenomenului cu primele trei.

  Reply
  • Da, există şi categoria asta. Să negi evidenţele, schimbările, să nu conştientizezi factorul de risc şi să faci abstracţie de cultura şi religia unei comunităţi absorbite pe nemestecate, te plasează tot la extremă. La extrema opusă, dar tot extremist te numeşti 🙂
   Diferenţa între primele 3 categorii şi a 4-a este nivelul de gălăgie. A patra categorie este mai puţin vocală în online (sau poate este o categorie mult mai mică).

  • Care cultură, mă…subcultură!!!! Ah, Apollo, nu m-ai pune pe mine conducător, stăpâne!!! Să intru eu peste barbarii ăștia cu panzerele!! Ah Fortuna! Jur pe Ares, zeul războiului, dacă nu i-aș face arșice!!

  • Fraugedank, cultura nu este doar apanajul oamenilor culţi 🙂
   Este un cumul de valori materiale şi spirituale – identitatea unei comunităţi.
   Cultura maya, Cultura Cucuteni. Ai impresia că cucutenii ăia din urmă cu 5 milenii erau mai evoluaţi decât arabii noştri de azi?

  • Cuvântul cultura are mai multe înțelesuri țărane. De exemplu pt tine- cultură de porumb, cultură de arpagic. :))

   Cultura la care mă refer eu nu are de aface cu barbarii ăștia. Ăștia au o subcultură repet, adică o cultură inferioară. De exemplu cultura arienilor este superioară culturii semite. De aceea eu numesc asta subcultură.

  • Anu trecut a făcut rachiu din găinaț și pufoaică, dar anu ăsta văd că producția de corcodușe e mare :)))))))))))))
   Oricum e un fenomen, la vârsta lui… :)))))))) Nu se mai naște

 6. De fapt, nu m-am exprimat bine. Eu m-am referit la cultură ca artă, ca și creație. Pt mine, ăștia sunt niște barbarii nu au nicio cultură, pt că sunt niște inferiori. Punct. Asta cred eu.

  Lasă-mă pe mine cu cardeala asta ”valori materiale şi spirituale – identitatea unei comunităţi.” Mă piș pe identitatea lor de barbari. Ce valori materiale si spirituale? Să taie gâtul câinilor, necredincioșilor? Mă piș pe ei de grobieni. Ce spituale. Niște animale. Ce compozitori, ce artisti, ce pictori ce orice care să se poată compara cu arienii au ăștia? Mă piș pe ei. Îi aștept să acționeze și aici la noi, iar apoi o să-i fac io să le țâțâie curu la moschee. Să țină minte.Să ducă in pizda mamii lor la ei acolo in desert să intre cu camioane acolo.

  Reply

Leave a Comment.