Futilii lui Fute-vânt

sondaj-ires-cropÎnainte de al doilea tur al alegerilor prezidenţiale (sau a doua naştere a lui Hristos, cum a numit-o Cristoiu), un alt jurnalist-tătic, CTP, a lansat apelativul Fute-vânt. Aşa i-a numit d-l Tudor Popescu pe membrii electoratului de tastatură şi touchscreen via facebook. Mai exact, pe toţi cei care se rezumă doar la votul virtual.

Probabil a avut dreptate atunci când i-a etichetat în asemenea mod, taxându-le indiferenţa şi inutilitatea acţiunilor. Mă încearcă acum curiozitatea de a vedea cum îşi numeşte d-l Tudor Popescu colegii de la ziarul online gandul.info. Colegi care, referindu-se la un sondaj realizat de IRES, pun titlul ăsta: “Sondaj IRES: Câtă încredere au românii în diaspora şi Facebook.”

Rezultatul sondajului se vede mai sus, în poza ataşată articolului. Cele două elemente din titlu, “diaspora” şi “Facebook”, se află pe locurile şase şi şaptesprezece. Facebook-ul este antepenultimul, între mass-media şi Academia Română.

Bizareria sondajului este absolută. Arată ca un concurs de frumuseţe între o pară, un guguştiuc şi musonul de vară. Mai mult, mi se pare o manifestare de primitivism faptul că românii sunt întrebaţi câtă încredere au în românii plecaţi peste hotare, ori în românii care intră pe facebook.

Nebunie pură. Urmează să întrebăm gălăţenii câtă încredere au în piteşteni şi în băutorii de Pepsi. Şi să facem din asta un sondaj organizat cu mulţi bani şi multe resurse de un institut specializat.

Futilitate cât cuprinde în breasla sociologilor veseli şi a colegilor lui Fute-vânt. În plus, futilii de la gandul.info dovedesc, din nou, o abordare părtinitoare, găunoasă. Da, am înţeles faptul că aţi fost foarte entuziasmaţi luna trecută de diaspora şi de facebook. Dar o erecţie continuă atât de lungă numai sănătoasă nu poate fi.

Nimic în articolul de pe gandul despre SMURD, câştigătorul sondajului. Am avut însă din partea lor un alt sondaj. În ziua recentului accident aviatic, la câteva ore după ce toată presa cerea capul lui Arafat, pe gandul.info apare sondajul “Câtă încredere aveţi în Arafat?”
Foarte corect mi s-a părut din partea lor. La fel ca şi titlul de acum, despre diaspora şi facebook.

Când mă uit uneori la colegii născătorului de Fute-vânt, mă apucă şi pe mine poftele carnale. Nu sunt meteorolog, să mă pricep la vânturi. Dar mi-a plăcut de mic anatomia.

UPDATE: Văd aceeaşi nebunie la B1 Tv. Titluri: “Spectaculos: 60% dintre români îşi pun încrederea în diasporă” şi “Facebook şi diaspora în premieră în topul încrederii”
Nimic despre SMURD.

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

Leave a Comment.