Fenomenul Paul Hitter

Paul Hitter este un pictor cunoscut, pentru nişa lui îngustă, în vestul Europei şi în State. N-aş putea spune că este un pictor “de renume internaţional”, tocmai din cauza nişei de tip capilar. Dar respectivul mânaci al pensulei şi-a făcut din asta o carieră: arta desenelor sale este o realitate, aprecierile pot fi doar subiective.
Exemplu:

Prin ochiul meu de prim-ageamiu al picturii, opera lui Paul Hitter pare un țigănism suprarealist. Iar în câteva picturi, observ conflictul dintre dadaism şi logica kitschului. Aş putea prelungi ridicolul şi să-mi dau mai departe cu părerea despre un domeniu străin, dar nu mi-am propus divertisment prin auto-ironie.
Paul Hitter însuşi se prezintă un Gipsy Artist – găsiţi AICI mai multe picturi, pe site-ul personal.

Este evidentă priceperea în domeniu, iar valoarea operei nu face obiectul acestui articol. Paul Hitter este un pictor îndemânatic, ar putea chiar să picteze interiorul unei biserici.

Aţi auzit de Florin Chilian? Tot artist, doar că execută din voce, nu din pensulă. La fel ca Paul Hitter, Chilian este apreciat într-o anume nişă; a fost în concerte internaţionale. Asta nu îl face un artist “de renume internaţional”, dar oricând ar putea să cânte într-o biserică.

Ce au în comun Paul Hitter, Florin Chilian şi o droaie tropăindă de alţi artişti? Incapacitatea de a-şi cunoaşte limita şi de a evita ridicolul. Pentru simplul motiv că ştiu să picteze, să cânte, să danseze ori să alerge mediocritatea pe scena unui teatru, artiştii noştri sunt drogaţi cu ideea unei inteligenţe sui-generis.

Nu revin asupra isprăvilor de tip Chilian, cu Iohannis care a incendiat clubul Colectiv plus pleiada halucinaţiilor ce decurg.
Astăzi discutăm despre Paul Hitter, un artist din acelaşi aluat cu Florin Chilian: Sunt vedetă! Este dreptul meu să debordez de naţionalism, antisemitism, anti-Vest şi pro-Rusia.
Totuşi, cu ce discernământ?!

Paul Hitter, 28 feb 2016:

“Teroare pentru nou nascuţii nostri

Dezamagire dupa dezamagire, domnul Iohannis este un presedinte absent, atunci cand interesul politic nu il mana de la spate. Romania anului 2016 este o tara a nimanui, avem de-a face cu o criza fara precedent, o epidemie, un virus care secera vietile copiilor si pare ca nu poate fi eradicat (…)

Cum credeti ca ma simt domnule Iohannis, ca cetatean Roman platitor de taxe si asigurarti medicale, si mai ales ca viitor tata? Stiti ca sotia mea merge regulat la controale in spitalele din Romania? Stiti ca va naste in unul din aceste spitale? In care spital ar trebui sa nasca domnule Presedinte? Care spital este sigur? De unde a aparut acest virus? Cum se raspandeste? Daca se va imbolnavi copilul meu eu ce ma fac? Ce fel de virus este? Cine l-a produs? Ni l-au plasat maghiarii? Rusii? Sarbii? Bulgarii? Este un atac asupra tarii noastre?

Stiti ca virusul poate fi o arma? Stiu ca dumneavoastra nu aveti copii, dar ati putea fi interesat de noi, cei care ne intemeiem o familie, facem copii, si contribuim la viitorul acestei tari, asiguram continuitatea poporului roman. Dumneavoastra sunteti roman?

Ce va califica sa fiti presedintele nostru de fapt? Am refuzat sa cred acele zvonuri care spuneau ca in anii 90 va ocupati cu trafic de copii pentru adoptie si organe, dar atitudinea din acest caz, ma face sa cred ca ati fi fost capabil si de asa ceva (…)

Domnule Iohannis, daca in luna Mai cand se va naste copilul meu, se va imbolnavi, si daca Doamne Fereste va muri, va asigur ca voi veni si va voi lasa cadavrul copilului meu pe trepetele palatului dumneavoastra de clestar de la Cotroceni”

Paul Hitter, 01 august 2017:

“Azi prim ministrul Tudose, a dat o declarație, în care spunea că se gândeste la decăderea din drepturile parentale a celor care nu își vaccinează copiii. Mi se pare o declarație foarte periculoasă. Foarte periculoasă pentru o șleahtă de politcieni, și aici mă refer la toți, dar absolut la toți, care nu au reușit în 27 de ani nici măcar să termine o autostradă pentru noi și viitorul copiilor noștri (…)

Ne-au vândut corporațiilor străine, corporații care storc creiere românești pe bani puțini și fără să plătească taxe. Ne-au vândut lemnul. Ne-au vândut pământul. Sufletele ni le-au vândut.

Și acum, la ordinele Big Pharma, jigodiile astea, vin și vor să ne ia copiii dacă nu îi vaccinăm. Dacă nu îi vaccinăm cu niște vaccinuri produse de străini, pline de chimicale, vaccinuri despre care nu se știe dacă fac bine sau mai mult rău. Păi voi aveți tupeul să veniți să ne luați copiii animalelor? Eu am un copil. Jur în fața oamenilor și a lui Dumnezeu că mi-l voi apăra cu prețul vieții. Jur că nu vă voi lăsa să mi-l luați, sau dacă mi-l luați, voi lua și eu câțiva dintre voi.”

Vestea bună: Copilul d-lui Paul Hitter este bine-sănătos, a scăpat de diabolismul lui Iohannis.
Vestea proastă: Paul Hitter.
Să vină Iohannis, să-mi apere copilul de viruşi! Dar totul până la Big Pharma, că nu-s dobitoc să mi-l vaccinez.

Este un fenomen valabil nu doar pentru România. Artiştii au ajuns purtători de cuvânt, influenceri!
Chit că sunt nişte devianţi periculoşi, isterici, incoerenţi. În unele cazuri (nu obligatoriu acesta), cu semne clare de psihopatie. Hai să ţinem cont de părerea lor, doar sunt artişti!

Aceeaşi anomalie o observ şi în cazul foştilor sportivi (fostele glorii). Cei care au alergat, înotat, încasat pumni, bubuit mingile, nu pentru faima şi bunăstarea lor. Neooo, ei s-au sacrificat pentru ţară şi popor. Iar acum, poporul este dator, trebuie să le ridice statui, să-i cocoațe prin ministere şi Parlament.
Eroii naţiunii sunt cei care dau pumni şi craci. Nu medicii, nu pompierii, profesorii, poliţiştii sau doamnele care îmi mătură zilnic bulevardul.

Fenomenul Paul Hitter ne afectează pe toţi, indiferent cât de puternic am strânge ochii. Trăim vremuri periculos de stranii.

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

3 Comments

  1. De Tudor Chirila, Oana Pellea, ala de la Taxi sau actorul ala din Umbre ai aceeasi parere? Daca nu, esti parte din problema si de partea gresita a istoriei, my fellow humankind.

    Reply
  2. nu mor caii cand vor cainii…n-am spus-o eu , dar se potriveste!
    de nisa sau nu , hitter are ceva de spus in pictura !
    insa am senzatia ca , ceea ce are de spus in viata , deranjeaza !

    Reply

Leave a Comment.