Duo de zile mari

Azi și mâine, stăpâna casei e în deplasare cu serviciul și eu am rămas singurel cu mititica. S-a mai întâmplat o singură dată până acum și Vai Vai ce tragedie a fost… la plecare nevasta a început să plângă, copilul a percutat imediat că e un eveniment de o tristețe inimaginabilă și a început și ea și… uite-așa mi-a lăsat-o, de ziceai că tocmai mi-au deportat autoritățile nevasta și noi am rămas ai nimănui.

În mod normal e momentul în care masculul intră în panică de gradul zece, îl iau fiori pe șina spinării și se uită cu niște ochi pierduți la ceas și calculează câte secunde mai sunt până se întoarce ființa supremă, atot-stăpânitoarea forței părintești. Numai că dată trecută am salvat situația rapid, punând un filmuleț cu noi la mare, de-am potolit lacrimile cât nuca de pe obrajii micuței – ți-e dor de mami deja? ți-o arată tati imediat.

Acu Ioana a decretat clar, înainte de plecare, să-i lase maică-sa albumul foto la vedere să aibă ce-i arăta tati când i se face dor. În plus nici maxima nevastă n-a mai plâns aseară când a ieșit pe ușă și nici Ioana n-a mai fost deloc deranjată. Iar ca să fie toate bune, să-mi lipsească orice motiv de povestit eroisme și pericole și… ei știți voi ce povești cu balauri spun tații când rămân singuri cu progenitura… cu mine Ioana e de două ori mai ascultătoare și mai înțelegătoare decât cu maică-sa (tati nu știe să te schimbe repede așa că trebuie să stai cuminte și să-l ajuți, tati nu știe să-ți prindă părul prea bine așa că nu te mișca) .

Dacă n-ar fi nenorocita de răceală, terminatorul răcelilor de pe lumea asta, care mi-a pus jos fetele de mai mult de o săptămână și m-a luat și pe mine de vreo 2 zile, chiar ar fi o joacă de copil…

Vlad B Popa

Scriitor. Cautator de povesti si povestitor prin scris, fotografie si film. Licentiat în drept constitutional.

Carti publicate: Regele pribeag si batrânele umbre, Cameleon-Baza , Povestiri de sub papuc, Dracula’s Kitchen, Tati

Facebook personal

Pagina fb de autor

website de autor

Leave a Comment.