Dinamoviştii sunt brazilienii Europei

ionut_negoita_dinamo_21179600Dinamoviştii au promis să fie câini până la moarte. Din păcate, au murit de câţiva ani, odată cu fâsâirea buteliilor lui Cristian Don Juan de Borcea. După moarte şi reincarnare, nu mai merge să fie tot câini. Dar putem să-i numim liniştiţi “brazilienii Europei”. Mai ţineţi minte celebrul Brazilia – Germania 1-7? În caz că aţi uitat, Dinamo ne-a amintit scorul astăzi, în sfânta zi de vineri, 23 ianuarie 2015:

Dinamo Bucureşti – Danemarca U21 1-7

Au avut mare noroc ai noştri. Bine că şi-au trimis danezii în teren echipa de juniori. Împotriva seniorilor nu mai ştia nimeni dacă s-a jucat fotbal sau rugby.

Bravo, băieţi! Ham-Ham! Această respectabilă echipă de tradiţie a fotbalului românesc, câştigătoare a 18 titluri de campioană naţională. Măcar atâta indulgenţă să avem acum, în momentele dificile. Să uităm că au făcut fotbalul de râs în TOATE competiţiile europene din ultimii 25 de ani. Se mai întâmplă.

Trebuie să fim răbdători şi optimişti. Dinamoviştii sunt în reconstrucţie, noua conducere arhicompetentă va ridica zgârie-nori pe temelii proaspete şi sănătoase.

Slavă Domnului că avem de unde alege. Plaiurile mioritice duduie de tinere talente fotbalistice. Artişti, brilianţi, magicieni, prinţi, glezne fine, motorete şi rachete. Bine că nu ducem lipsă de talent fotbalistic, cum duc ciobănaşii ăia de nordici, care îşi încalţă ghetele invers. Măcar atât.

Dacă nici fotbalul românesc nu merită pay-per-view, atunci cine?

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

3 Comments

 1. Sunt stelist dar să nu uităm că în '90 au ajuns în semifinalele Cupei Cupelor cu Mircea Lucescu pe bancă. Ironia e ironie, dar trebuie bazată pe fapte reale :))

  Reply
  • Si ca sa ajunga in semifinalele Cupei Cupelor, au trecut de trei tururi. Cu Dinamo Tirana, Panathinaikos şi Partizan Belgrad.
   Oricum, au bătut trei echipe europene CONSECUTIV. Este o performanţă imensă pentru ei şi voi corecta.
   S-au făcut de râs în ultimii 25 de ani, nu 30.

 2. cand aceste 2 echipe comuniste pana in maduva oaselor STEAUA si DINAMO vor disparea probabil jumatate din tara asta va fi fericita (fotbalistic vorbind)…sau cel putin noi astia de prin Timisoara vom fi fericiti..:))…
  Dani scrie si tu de Valcea…:)…aveti echipa acolo…numai pomeni de echipa securistilor si a armatei…:)

  Reply

Leave a Comment.