Mândrii urmaşi ai lui Tutankhamun

mr beanToată admiraţia pentru poporul egiptean. Din urmă cu 3000 de ani. Prin tehnologii încă incomplet desluşite, egiptenii antici au lăsat moştenire umanităţii numeroase minuni. Să aibă şi urmaşul retardel, care organizează violuri în grup în Piaţa Tahrir, din ce trăi.

Masca lui Tutankhamun, de exemplu, i-a adus urmaşului retardel multe milioane de turişti. Oricine ar fi curios să vadă faimosul artifact, meticulos turnat şi modelat acum aproximativ 3300 de ani. Mai ales că reprezintă masca funerară a faraonului-copil care s-a însurat cu propria soră.

S-ar putea ca turismul egiptean din jurul măştii să sufere un mic recul. În anul de graţie 2015 (după Hristos), angajaţii muzeului din Cairo au vrut să mute masca în altă vitrină. În timpul operaţiunii, masca le-a alunecat şi au prins-o DE BARBĂ pentru a amortiza căderea.

Cum strămoşii din urmă cu 3300 de ani nu au luat în calcul varianta utilizării măştii pe post de măciucă, barba s-a rupt. Ghinion! Ce au făcut specialiştii egipteni? Au lipit-o cu un fel de Picătura sau Poxipol; na, ce au avut şi ei la-ndemână.

După care s-a uitat specialistul muzeolog mai bine şi a zis: “Băi, se vede cam de porc lipiciul ăla. Cred că am pus cam mult…”

Nici o problemă, urmaşul faraonilor a găsit soluţia. S-a apucat să râcâie surplusul de lipici întărit cu o daltă. Iar acum, masca din aur a lui Tutankhamun are barba ruptă, o lipitură care seamănă a sos de usturoi de la KFC şi e plină de zgârieturi.

Eh, asta este. Avea deja vreo 3300 de ani, cât să mai ţină?

Undeva, într-un univers paralel, strămoşii egipteni îşi privesc moştenitorii. Şi li se umflă haloul de mândire când văd progresul celor 3 milenii.

via ABC news

torino

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

7 Comments

 1. Alo, egiptenii de astazi nu sunt urmasii egiptului antic. Astia de astazi sunt arabi, alta cultura, alta rasa, alt DNA.
  Arabii se fac vinovati de cele mai multe jafuri de morminte din egiptul antic. Pe a lui Tutankamon l-au scapat. Se pare insa ca urmasii celor mai mari jefuitori de morminte egiptene, nu se dezmint…:))

  Si inca ceva, nevasta-sa era sora vitrega, pe care nu a ajuns sa o “fecundeze”, pe motiv de mai multe boli genetice. Parintii sai erau frate si sora.

  Reply
 2. Nici grecii nu sunt urmasii grecilor antici, nici iranienii ai persilor si nici italienii nu-s tocmai “romani”. Din fericire, românii sunt in continuare… urmasii românilor 🙂

  Reply
  • Da, si cu adevarat interesant este ca atat egiptenii cat si grecii, persii, romanii, dacii, tracii au reusit sa se evapore in neant. Fara a-si perpetua catusi de putin genele.

   Populatia actuala a globului nu se trage din popoarele antice, ci dintr-o specie extraterestra care a insamantat Pamantul in timpul marilor invazii reptiliene de acu’ vreo 2 mii de ani.
   Parca asa a fost, nu? 🙂

Leave a Comment.