DEMISIA!

traian-basescu-plangeDeclaraţia plângăcioasă prin care Traian Băsescu alege consolidarea justiţiei în locul instinctului de a-şi proteja fratele este o nouă injurie adusă „românlor”. Ce altceva ar fi putut declara pentru a nu părea complet ţicnit? Declaraţia nu are legătură cu demnitatea, cu sacrificiul sau cu onestitatea preşedintelui. Sunt doar vorbe goale şuşotite într-un salon de surzi. Încă o fumigenă fâsâită pentru a ne ascunde declaraţia potrivită situaţiei: „Eu, Traian Băsescu, îmi dau demisia din funcţia de Preşedinte al României.”

Când fratele tău se foloseşte de funcţia ta de preşedinte pentru negocieri cu clanuri mafiote, singura soluţie este DEMISIA. Fără lacrimi, fără consolidarea justiţiei, fără prosteli şi fără injurii. Nu ne-ai hulit suficient în ultimii 10 ani? Îţi baţi chelia de noi cu fiecare ocazie şi tot tu plângi?

Măcar atunci când te-ai cufundat în rahat până la gât, dă-ţi seama că pute. Aruncă-ţi la gunoi batistuţa umezită şi fii bărbat. Ia-ţi mâna de pe banii murdari, ia-ţi mâna de pe servicii, de pe Codruţa, de pe gazetăria scatofilă, tragi aer în piept şi strigă odată cu mine: „Pfaaa, ce tare pute!”

Aruncă-le căţelandrilor râioşi ultimul os, să latre cum i-a băgat Voiculescu banii în pungă lu’ fra-tău. Dar să latre cu patimă şi schelălăit, priponiţi prin văi pustii şi mlăştinoase. Bate-ţi cruce şi uită-i acolo, la fel cum îi vom uita şi noi.

Chiar vrei să rămâi în istoria poporului ca ăl mai muieresc preşedinte? Lasă intrigile, plânsetele şi fâstâceala ţăţească. Vrem DEMISIA!

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

21 Comments

 1. Eu nu as vrea sa-si dea demisia, pentru ca ar fi un act nefiresc pentru unul ca si el. Acesta este Basescu, asa cum il stim de cand este la putere. M-ar nelinisti la modul serios daca Basescu ar face un gest de onoare si demnitate la sfarsit de mandat. Ar exista pericolul ca Basescu sa-si mai spele din pacate si chiar nu merita acest lucru…

  Reply
  • Da, ce pot sa mai zic? Este intr-adevar un presedinte perfect pentru voi. Va meritati unii pe altii si va potriviti ca ghiulul pe degetul mijlociu. Sa-l stapaniti sanatosi!

 2. As vrea si eu sa va intreb din anul 1990 pana in prezent cine a distrus si vandut tot.Oare chiar asa nu se putea face nimic pentru atatea inteprinderi unele chiar profitabile. Nici nu vreau sa ma gandesc la viitor dezastrul deabea incepe sa terminat totul. Nu mai sunt bani au vandut tot nu mai au ce vinde si distruge. Pacat de unele inteprideri cu renume in lume care au inchis portile.Nu putem decat sa multumim conducatorilor acestei tari incepand din anul 1990 pana in prezent. Ati distrus si vandut o tara frumoasa

  Reply
  • Clar :))
   Ma uitam acum doua zile si ma minunam de ce aberatii mai indruga pseudo-presedintele romanlor. Am vazut scena aia de neam prost cu justiţia aleasa în locul fratelui si cu pisarea ochilor. Mi-am zis ca e nebun. Asta chiar ne crede batuti in cap?
   Ma, uite ca Basescu nu e nebun. Citesc comentariile la articol (sunt aprox. 100 pe facebook). Si imi dau seama ca stie exact in ce fel si cui se adreseaza.

 3. Pe vremea lui Ceausescu nu am avut aviz de plecare in afara tarii pentru ca aveam rude cu probleme. Ce vreti sa faceti sa reveniti la vechea stare? Ce treaba am eu cu rudele mele daca sunt niste idioti? De cand se platesc datoriile rudelor? Cine a scris acest articol are capul pe umeri numai sa nu-i ploua in gat !

  Reply
  • Aha. Singura diferenta e ca Traian Basescu stia ca frat-su e santajat de un an. Conform propriilor declaratii. Si a preferat sa taca, sa ascunda mizeria sub pres.
   Normal, atunci cand compari institutia prezidentiala cu starea ta de meltean, nu exista vreo problema. E totul in regula si Traian Basescu imaculat.

  • Petru,
   O sa-ti raspund eu ceva mai detasat si mai putin agresiv…:))

   Evident ca fiecare individ, cetatean al unui stat democratic, nu poate fi tras la raspundere decat pentru faptele sale, nu si pentru ale altora.

   Basescu nu poate fi tras la raspundere pentru faptele fratelui sau. Dar faptul ca a stiut de toata povestea respectiva si nu a intreprins nimic, ba chiar i-a dat sfaturi fratelui sau, cum sa iasa din belea, il pune intro lumina proasta si pateaza imaginea unui presedinte de stat. Presedintele unui stat se presupune ca simbolizeaza ceva si este un model pentru cetatenii platitori de taxe.
   Singurul mod onorabil de a iesi dintro asemenea situatie, fara sa pateze imaginea institutiei prezidentiale, este demisia.
   Cu declaratiile de trei lei ale lui Basescu, presedintele si intreaga clasa politica nu are cum sa-si recastige increderea cetatenilor.

  • Dani,
   te inteleg, si eu as fi reactionat la fel ca si tine, ba chiar mai violent.
   Dar acum, dupa o saptamana de concediu in paradisul pensionarilor, turnul meu de fildes parca s-a inaltat si mai mult….))

   Dar lasa ca imi revin si eu la normal…

Leave a Comment.