Cum strici o pistă de bowling

DSC00451Sunt un practicant ocazional de bowling; adică joc de câţiva ani, la ocazii speciale. High-scorul este de 212, iar media partidei undeva la 140. În concluzie, un mediocru desăvârşit. Nu stăpânesc loviturile cu efect şi alte floricele, drept urmare nu fac paradă de perle şi chifle. Îmi plac loviturile curate, punct ochit, punct lovit.

Asta nu înseamnă că îmi place să joc pe orice pistă ponosită mai ceva ca puntea unei corăbii de piraţi. Cum am găsit, de exemplu, în mall-ul din Timişoara, la preţul de doar 85 de lei ora. Pistă mai proastă ca în Iulius Mall Timi nu am văzut nici la Olanu. Iar noi în Olanu avem pistă din ciment. Şi nu de bowling, ci de popice. Dar în Iulius Timi măcar a costat 85 de lei, puţin după prânz. Barim la capitolul ăsta să fim de lux.

În Bucureşti aveam terenul preferat de joacă sus la Unirii. Piste bune, echilibrate, bile noi, sferice, fără ciobituri, lubrifiate, senzor la baza pistei. Şi 25 de lei ora în orice zi, până în ora 13. Astăzi, când am revenit la joacă, mi-a picat faţa de nervi.

Senzorul de la baza pistei nu mai funcţionează, deci poţi să muşti din caşcaval, după cum se observă în poza ataşată. Nu mai există picătură de ulei pe bile, îţi poţi lua adio de la orice tentativă de efect, frecarea dintre bilă şi pistă fiind prea mare. Şi, cel mai grav, pista nu mai este echilibrată. Dacă execuţi lovitura încet, la viteză mică bila pleacă haihui într-o parte. Singura soluţie pe astfel de piste, lovitura în forţă.

Şi în timp ce-i înjuram în gând pe ţărăneţii care au fost în stare să strice bunăciune de piste, îl văd pe unul dintre prieteni cum intră (cu picioarele şi restul corpului) pe pista alăturată, până spre mijlocul ei. Doar de acolo iese poza bună! Iar o pistă făcută pentru bile de 4-7 kg sigur rezistă şi la un berbecuţ de 80. Să nu mai zic că este imposibil să se zgârie de la talpa imaculată a pantofilor.

Îmi voi schimba locul de joacă. M-am convins că indiferent de calitatea salonului de bowling, în vreo 2-3 ani se alege praful. Caut să parazitez ceva deschis recent, deci încă funcţional. Mall-ul Promenada, de exemplu.

PS: Am fost tras de urechi. Berbecuţul are doar 76 de kile, nu 80.

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

2 Comments

  1. Thou shall not shit on thyself! Scorul tau maxim la bowling, draga mancatorule de cipuerci otravite, este de 181. Eu in schimb am pe telefon o poza cu ziua in care s-au aliniat stelele si am facut 212. La tine nu s-au aliniat chiar atat de bine.

    Reply

Leave a Comment.