Cu ocazia sfintelor paranghelii

Fă-te bine, nu muci!

angela-merkel-drunk-webAm pe masă o ceşcuţă. Mică, mică, da…are un secret ceşcuţa mea. Pot să o torn pe gât cum vreau. Ea pac! Se umple la loc. E vrăjită. Vin de la o chestie cu băieţi şi fete. Ne-am strâns noi aşa, să interacţionăm. Cu ele n-am interacţionat că erau fiţoase. Aş fi putut să mă bucur cu toate la un loc, dar n-am vrut. Mai bine la mine acasă. Eu şi ceşcuţa magică. Ia-uzi:

Şapte mândre în şapte palate, în şapte nopţi şi şapte păcate, şapte ulcele închinate să ne fie bine şi una pentru mine. Şi ţop, ulcica pe gât. Ceşcuţa e cu ţuică, ulcica e cu vin. Asta e lege din străbuni. Şi se alternează în mod imparţial şi echidistant. Că aşa e corect faţă de toţi.

Da, bă, erau nişte fiţoase. Da’ fiţe din alea fără nicio temelie. Nişte ţărănci vopsite, cu ifose de asistente tv. Da’ cine sunt, bă, eu? Mă vezi un fel de Măruţă, de Capatos, ă? Am şi eu o prestanţă, o eleganţă. Nu sunteţi de nasul meu. Ia-uzi:

Cum îmi bate inima! Ca vântul. Bate vântul fulgi de nea cum bate poliţia. Trece spirtul prin felie şi să facem boierie. Am aprins şi lumânări lângă ceşcuţă şi lângă ulcică. Am vrut să fac aşa frumos. Intim, romantic, cum ştiu să facă domnii. Dintre toate lumânările, e una mai cu moţ. Arde mai greu să-mi facă-n ciudă. Si chiar în momentul ăsta o să-i demonstrez că e o proastă. Arde ca proasta aiurea. Habar n-are cum să ardă.

Voi ştiaţi că focul emană căldură doar în sus? Eu ştiam. Dacă îţi dai foc la păr, nu te arde pielea capului. I-am demonstrat că e o proastă. Chiar acum mă uit în oglindă şi admir văpaia de două palme ce mi se ridică din creştet. Aşa se face flacără, fă, incompetento!

N-am nevoie de fiţe şi de ifose. Dacă era vreuna dintre ele mai răsărită, mai isteaţă, venea acasă cu mine sigur. Aşa îţi dai seama dacă e ceva de capul femeii. Te uiţi cu cine pleacă de mână dimineaţa. Păi o aduceam frumos la mine, făceam aşa elegant, cu lumânări, intim, îi demonstram empiric cum arde focul. Pleca de la mine mai bogată. Spiritual. Şi să vă mai zic ceva: Dacă iei o oaie, o tunzi la zero şi o ridici în două copite, e cam acelaşi lucru. Ia-uzi:

În noaptea cu lună plină, cine dă iama la stână, urlă, geme şi suspină? Eh, cine…

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

Leave a Comment.