Bookfest-uim 2016!!!

IMG_20160601_163856

de Claudiu T. Ariesan

Mâine în zori tot armamentul cultural Datagroup (iar anul acesta chiar avem muniţie grea!) va declanşa o nouă campanie de cucerire a inimii şi minţii cititorului bucureştean şi nu numai – la câţi iubitori de carte din toată ţara migrează între 1 şi 5 iunie la Romexpo. Vom fi în Pavilionul C4_C5, chiar lângă locaţia ţării invitate, Israelul, şi vom avea un stand minunat, inspirat de noutăţile lansate în premieră în zilele ce urmează, pe piaţa românească de profil.

Hary şi cu mine vom desanta de dimineaţa Zilei Copilului în Capitală, standul va fi ferchezuit, berea Terapia îmbuteliată va veni singură la standul unde ştie că îi este locul, prietenii editurii se vor aduna cu entuziasm, iar la ora 16,00 avem deja bucuria să vă invităm la o primă lansare spectaculară de carte filozofică: Sinele, o lume epistemologică, aparţinând fraţilor Gabriel şi Mihai Vacariu, personalităţi marcante din arealul academic şi publicistic de la noi.

Joi, în 2 iunie, avem o zi dedicată contactelor de lucru, discuţiilor cu alţi editori sau distribuitori de carte, apariţiilor media de tot felul (avem antamate o prezenţă în direct la Radio Trinitas între orele 13-14,00 la emisiunea „Valori şi atitudini” a Cătălinei Dima şi alta, deocamdată fixată în acelaşi interval orar, la emisiunea culturală transmisă live, chiar de acolo, a Mihaelei Dedeoglu de pe Radio France International).

Lansările revin în forţă vineri, 3 iunie, când după amiază vă propunem lansările autorilor timişoreni care vor fi sosit până atunci în Bucureşti:
De la 17.00, distinsa scriitoare bănăţeană Constanţa Marcu ne invită la Valsul sângelui – un excelent romance istoric îmbibat cu atmosferă est-europeană de veac XIX.

De la 18.00, suntem oaspeţii lui Titus Suciu, care ne surprinde iarăşi pozitiv, de astă dată cu nuvelo-poemul Magistrul de la malul vieţii, o splendidă meditaţie existenţială redactată într-un stil aparte, de incantaţie antică, despre care va vorbi şi invitatul său Ion Cocora, cunoscut critic literar şi de teatru.

Sâmbătă 4 iunie, din jurul prânzului şi până spre seară, vom marca festiv finalizarea proiectului Dracula’s Kitchen al lui Vlad B. Popa prin lansarea versiunii integrale şi autonome a textului său romanesc, reper de forţă al activităţii noastre editoriale.

De la 16.30, Iullia Ioniţă îşi (re)lansează Florile în păr cu echipa ei inconfundabilă de prieteni şi comentatori avizaţi, înconjurată de media şi de ecourile durabile ale aventurii ei ficţionale.

Iar de la 19.00, Claudiu T. Arieşan are bucuria să vă invite, alături de universitarele din Bucureşti şi Timişoara, Laura Bădescu respectiv Valy Ceia, la primul impact public al noii sale cărţi, Istoria comicului românesc, rodul a două decenii de cercetare în domeniu, după răsfoirea căreia sper că nu o să mai confundăm umorul cu ironia sau cu satira, ori râsul şi comicul şi o să recunoaştem mai lesne lunga tradiţie culturală a veseliei autohtone.

Tot sâmbătă, vom anima în jurul orei 15,00 o masă rotundă informală în jurul best seller-ului Cristinei Zarioiu (In)decizii, în care vom opina despre povestea cărţii şi destinul ei posibil. Totul, aşa cum v-am obişnuit, pe fondul atmosferei noastre relaxate specifice de stand şi a berii Terapia, fără tămbălău şi microfonii inutile.

Revenim cu reportaje, articole şi noutăţi de la faţa locului în fiecare zi. See you all at Bookfest MMXVI!

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

5 Comments

 1. Bună seara,

  Aş dori să ştiu dacă la standul editurii se găsesc şi "URSSA" sau "Vampirul de pe strada Sforii". Dacă da poate îmi puteţi spune care este reducerea la ele ca să pot dirija eventualii cumpărători spre stand. Sâmbătă am şi eu o lansare şi voi putea fi o prezenţă activă pe acolo. Mulţumesc!

  Reply
 2. Sigur că sunt pe stand, la loc de cinste si reducerile sunt de peste 50%. Vă așteptăm si succes la lansarea “Parlamentului” la Vremea, nu?

  Reply
  • Mulţumesc pentru informaţii. Voi dirija pe toţi cunoscuţii spre stand şi îmi voi reface şi eu stocul. Da, sâmbătă la 15,30 am lansarea romanului “Justiţiarul” al cărui erou principal vrea să extermine Parlamentul 🙂

  • Mulţumesc pentru informaţii. Voi dirija pe toţi cunoscuţii spre stand şi îmi voi reface şi eu stocul. Am anunţat deja pe facebook, sper să fie îmbulzeală 🙂

   Eu am anunţat că fiecare din ele costa 10 lei nu ambele. Bănuiesc că aşa este de fapt 🙂

Leave a Comment.