Bibilică în aluat

Declar 4 aprilie Ziua Internaţională a Brutarului! Am pregătit plăcintă cu ceapă, langoşi cu brânză, pâine cu urdă şi… vedeta: Bibilică în aluat

danibibilic

Pentru fiecare reţetă am frământat alt aluat; bucătăreala nobilă se face cu stricteţe, migală, rafinament şi pumni îndesaţi în covată.

Aluatul în care am copt bibilica s-a înfiripat din făină, ou, unt şi telemea de vacă. Am onoarea să vă prezint minunăţia pe interior:

danihalitbibilictot

Aşa arăta înaripata, puţin înainte de a fi violată sălbatic. În 10 minute a rămas doar lemnul îmbibat în sevă păsărească şi salivă umană. I-am devorat carnea şi sufletul, iar din oscioare a făcut petrecanie împărătească soborul celor şapte miorlăitoare omnimâţoprezente.

Ghemotoace de păr ubicue
Sunt şi ele nişte…
Suflete?!

Mă simt tot mai tentat să intru câteva ore în tainele bucătăriei chinezeşti. Cât pentru vreo şapte reţete.

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

6 Comments

  • În livada de pruni. E pe trecute deja; mai vine câte o rafală de vânt şi scutură sute de petale. De la distanţă nici nu ştii dacă sunt flori sau invazie de fluturi.
   Poate înfloresc mai mulţi până vineri 🙂

  • Dani, cum mai e vremea in Mesteacan? Eu sunt la München, am fost ieri la meci Bayern – Benfica. Aici sunt 13 grade si ploua.

  • De când aţi plecat voi este cald, vântul nu bate, atmosfera este încărcată de praf, deci vizibilitate proastă pentru poze. La amiază sunt şi peste 20 de grade.
   Noi plecăm la 14:30 spre Copşa Mică să pozăm paladinii 😀

Leave a Comment.