Berserkeri şi kamikaze

psdBerserkerii sunt luptătorii neînfricaţi din legendele nordice. Îndopaţi bine cu felurite ciuperci halucinogene, aceştia se aruncau dezbrăcaţi în suliţele inamicilor, ignorând orice instinct de conservare. Nu existau paşi înapoi ori eschive, singura strategie de luptă fiind: cu capul înainte până face poc!

Tot circulă zvonuri pe sub maidanele noastre, că ne-am trage din vikingi altoiţi cu atlantieni, uite că mai au şi nebunii dreptatea lor. Da, în aceste zile, Liviu Dragnea este noul Odin! S-a înconjurat de berserkerii roşii, o armată de belicoşi iresponsabili, maniaci, dispuşi să-şi străpungă pieptul în suliţe pentru zeul lor.
În războiul roşiilor, apar şi primii kamikaze: Ministrul justiţiei, buimacul analfabet Iordache, şi-a îndeplinit misiunea sinucigându-se.

Nu există vreo urmă de raţiune în avântul berserkerilor. Strada este împotriva lor şi periculos de iritată, ambasadele europene (plus SUA şi Canada) îi trag de perciuni, încercând să-i zvârle pe uşa din dos. Până şi socialiştii europeni din ţările spălate le-au întors spatele.
Sunt doar ei, halucinaţia, credinţa în Odin şi toboşarii care îndeamnă la măcel de pe margine (televiziunile aservite politic).

Cum s-a ajuns le scenariul de răzbel mitologic? Totul a început după incendiul din Colectiv. De bună voie, PSD-ul a cedat guvernarea, sacrificându-l pe prostălăul de serviciu (domnul V.V.)
Nu din cauza străzii şi-au strâns atunci catrafusele. Drept dovadă, îi doare fix în perii şoriciului de protestele de acum, nu mai apare prim-ministrul să demisioneze cu surprinzătoare celeritate.

Au făcut asta dintr-o strategie electorală simplă: Este mult mai rentabil să ataci campania din opoziţie. Da, i-au lăsat pe tehnocraţi un an la cârmă, doar pentru a putea arunca ouă stricate din pupă. Asta a fost muniţia de război, ouă stricate aruncate în capul tehnocraţilor.
Aveţi impresia că Odin şi adepţii au renunţat la un an de guvernare, fără mirajul socotelii de pe urmă?

De aici agresivitatea, avântul furibund spre suliţe. Au sacrificat un an, visând la sacii plini ce vor urma. În acest moment, berserkerii noştri sunt “all in”. Poate veni la uşa lor Merkel, de mână cu Juncker şi cu Hans Klemm în braţe. Ei ştiu că au mizat tot, nu mai există cale de întors. Cu capul înainte, până face poc! Spre binele nostru, cât de curând.

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

4 Comments

Leave a Comment.