Bate fierul! Se ascute coasa.

Mă pregătesc, peste un număr secret de zile (poate săptămâni), să împuşc al treizecilea an de umbră făcută pământului. Văd deja moţul bornei funeste – imaterial, dar pustiitor. Un nod de energie diavolească în care se dezintegrează limba orologiului, lăsând doar pulberea să curgă peste cifrele rămase.

E borna care marchează degenerescenţa fizică şi psihică. Sau, cum ar zice furnizorii noştri de cultură, it’s all downhill from here! Iar asta nu este o smiorcăială cauzată de menopauza combinată cu mai multe pahare de vin. Doar anatomie.
Unde s-au scurs treizeci de ani, fără un număr secret de zile (poate săptămâni)? Ăştia au fost ultimii patru:

Înaintea lor, îmi amintesc doar curajul prostesc al peştişorului care vrea să înoate dincolo de pereţii acvariului.

N-avea idee Nemo că, ajutat şi de un sedentarism mucos, se va transforma în Dick. Moby Dick. Problema? Îl strâng pereţii acvariului tot mai tare şi, între timp, a aflat că peştii mor pe uscat.

Nu mai am timp să filozofez bolnăvicios la rolul superfluu pe scena obştească. Nici la diferenţa dintre ţărâna unui informat şi cea a unui pururi-fericit. În universul friabil al orologiilor, mă animă doar fricile.
Mi-au rămas un număr secret de zile (poate săptămâni) să-mi planific lovitura de graţie. Va fi spectaculoasă; de povestit urmaşilor cu aceeaşi ardoare ca lupta dintre voinici şi zmei.

Fierul încă-i cald. Trebuie să adaug a cincea imagine în seria de mai sus. Iar de data asta, să-mi iasă bine! Să-i curgă lacrimi de mândrie îngeresei cu pelerină neagră, atunci când mă va cosi.

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

12 Comments

  1. Lasa ma, ca eu am facut 30 de ani luna trecuta. Nu ma simt in nici un fel, e doar o varsta, te gandesti putin la ce ai realizat pana acum si gata.Daca esti multumit zici “ptiuuu, drace.. Ce smecher sunt la 30 de ani”, daca nu…iti faci planuri pentru ce vrei sa fii la 40.

    Daca scrii si la 30 de ani in ritmul in care ai scris pana acum te apuca 32 pana adaugi a 5-a imagine

    Reply
    • Păi a cincea poate fi orice. Un premiu Nobel pentru pace, un trofeu pentru cel mai bun şahist beat, primul om care păşeşte pe Marte…posibilităţi nelimitate.
      Lasă-mă cu 40-ul tău! Mai am un număr secret de zile, da? Poate chiar săptămâni 🙂

Leave a Comment.