Bahamas a revoluţionat atletismul

Foto: Reuters

Foto: Reuters

Ne-au trebuit mii de ani şi mii de experimente cu stupefiante şi steroizi pentru a duce atletismul într-o nouă eră.

Da, bahamiana Shaunae Miller a reuşit, a inventat o nouă metodă de alergare. Şi a câştigat megalia de aur. Pentru că nu scrie nicăieri că n-ai voie să te arunci în cap ori pe burtă, într-o cursă de atletism.

Sper să nu apară surprize la testul antidoping de după cursă. Fizic, cred că a fost curată, dar o bănuiesc de ceva tunning cerebral. Cum altfel să fii atât de ingenios?Felicitări pentru aur şi pentru procedeul folosit! Trebuie să usture în ultimul hal medalia asta – În tinereţile mele, am plonjat şi eu pe burtă, tot la vreo 30 km/h.

Cred că ar fi cazul şi pentru nişte mici modificări în regulament. A fost nevoie de un nene Edison şi acum ne-am pus toţi becuri în casă. Pe acelaşi principiu, parcă văd următoarea finală de atletism terminându-se printr-o Tsukahara cu triplu șurub.

Trebuie modificări sau aplicarea bunului simţ. În fotbal, de exemplu, nu ai voie să prinzi mingea sub tricou şi să alergi cu ea în poarta adeversă. Chit că nu faci henţ.

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

2 Comments

  1. S-a mai folosit procedeul, nimic nou sub soare, ba chiar una dintre atletele din State care a alergat in finala l-a folosit pentru a castiga o cursa de calificare si a se califica la Jocurile Olimpice.

    Reply

Leave a Comment.