Florică are crap prăjit

Probabil cel mai bun crap prăjit de pe litoralul românesc. Exact cât trebuie de gras, tăvălit printr-o pudră de mălai şi pesmet (mi-a amintit de crusta în care sfârâie aripioarele KFC), completat cu mămăliguţă şi sosuri.

Salata de icre, excelentă, cu multă ceapă roşie, tocată mărunt. Doar la un pescăresc din Giurgiu m-a impresionat într-atât salata de icre.
La tochitura de somn aş putea comenta, dar nu o fac. Pentru că Nea’ Florică a fost simpatic şi a schimbat vreo zece pălării cât timp ne-a servit.

cherhana

Şi ieftin, nenică. Tot ce am înşirat mai sus, plus un litru de vin şi unul de Perla Harghitei, costă cât un hamburger şi două beri, la hotelul de care v-am zis ieri.
Cherhanaua pluteşte pe un lac din mijlocul staţiunii Venus; te transformă în gurmand numai ce te uiţi la raţele dolofane înghiţând fâţe argintii.

Am plecat împlinit, mi-a mai crescut un stomac şi tot n-am reuşit să înghesui ultima bucătură de somn.
În seara asta i-am pus gând drâgăstos unui calcan pe tavă. Îi lăuda ieri Nea’ Florică: proaspăt aduşi din largul Mării Negre.

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

2 Comments

Leave a Comment.