Antena3 şi B1 Tv, favorite în finala de curling

curling_fundRomânia are mari şanse să câştige prima medalie de aur din istoria participărilor la Olimpiada de iarnă. Organizatorii probei de curling au trimis green card-uri olimpioţilor de la Antena3 şi B1. Conform comunicatului oficial venit direct de la Soci, cele două echipe au primit invitaţii speciale, fiind considerate zăcăminte neaoşe de talent nativ:

„Am fost impresionaţi de valoarea imensă a celor două echipe care, mai mult ca sigur, vor juca finala. Olimpiada ar fi fost mai săracă fără aceşti monştri sacri ai curlingului.”

Mihai Gâdea, căpitanul echipei Antena3: „Avem mari speranţe pentru medalia de aur. Prezenţa noastră este una salutară, ne-au salutat toţi socii la sosirea în satul olimpic. Ne-am antrenat intens în ultimii ani, am practicat curlingul până am făcut spume la gură. Vom profita de această ocazie şi pentru ajutorarea socilor săraci, oferindu-le educaţie gratuită la Fundaţia Dan Voiculescu. Dacă Dumnezeu nu este băsist, cu siguranţă vom câştiga!”

Radu Banciu, căpitanul echipei B1: „Va fi o dispută teribilă. Un adevărat derbi, exact ca pe vremea când OM juca finala campionatului cu Olympique Lyonnais şi era furată de arbitri. Sper să nu ne fure vărăneii şi acum, aşa cum ne fură audienţele. Vom avea publicul de partea noastră, tot publicul educat din Soci ne va încuraja la curling prin celebra scandare de laB1: Freacă, freacă, freacă, freacă!”

Robert Turcescu, specialist în curling: „Pe vremea când eram colonel am practicat acest sport la cel mai înalt nivel şi am fost un idol al tinerei generaţii, un izvor de inspiraţie pentru toţi jurnaliştii şi comentatorii de curling. Acum am lăsat-o mai moale, dar încă mai am momente de strălucire atunci când joc de plăcere. Nu am spectatori în tribune, nici măcar familia nu mă vede practicând nobilul sport, dar o fac pentru mine. E o chestiune care provoacă dependenţă, ca un drog.

Nu voi uita vreodată epoca de glorie, atunci când am fost finanţat şî încurajat în curling de un mare pasionat al sporturilor de iarnă. Dânsul este şi acum un performer al probei de Săniuţa viteză. Duce pâna la 2 litri pe oră.”

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

2 Comments

Leave a Comment.