Absconsul drepturilor de televizare

Am văzut în reportervirtual numele celor 10 televiziuni din coada clasamentului la capitolul audienţă. Măsurătorile au fost făcute de Kantar Media în luna noiembrie 2014:

audiente tv

La mare bătaie pe locurile 55 şi 56 se află Look Tv Şi Look Plus. Posturile tv care transmit meciurile de fotbal din prima ligă se află la egalitate, cu rating de 0,03. Vă amintesc faptul că televiziunea Look Tv a fost cumpărată în primăvară de Intel Sky Broadcast Ltd. (o companie proaspăt înfiinţată în Malta)

138 de milioane de euro reprezintă suma garantată pentru Liga I în următorii 5 ani de Intel Sky Broadcast Ltd.

138 de milioane de euro pentru audienţe de 0,03? Ce să fie asta? Îmi vin în minte doar două variante: escrocherie sau prostie. În niciun caz o afacere sănătoasă.

Până se vor lămuri toate beteșugurile din afacerea Intel Sky Broadcast Ltd. – Look Tv – LPF putem doar să privim uluiţi. Dacă ar exista o ţară a curcilor, acolo s-ar râde în continuu de noi. Televiziunea de pe locul 55, cu audienţă mai mică decât marja de eroare a măsurătorii, deţine drepturile de televizare pentru prima ligă fotbalistică. Cine mai e ca noi?

Între timp, ultima partidă Steaua – Dinamo a înregistrat audienţă mai mică decât teleshopping-ul de pe Acasă Tv. Un minim absolut, de vreo 10 ori mai mic decât obţinea derbiul în anii precedenţi. Telespectatorii nu s-au mutat pe stadioane, pentru că şi acolo e tot mai pustiu. Au ales doar să nu se mai uite.

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

5 Comments

  • Nu, au fost cumparate de Intel Sky astia, care au cumparat si Look Tv. Cu Dolce Sport au intelegere din cate stiu. Din cele 9 meciuri ale unei etatep, Dolce are voie sa transmita 3, dar nu au exclusivitate. Adica Look Tv si Look Plus le transmit pe toate 9, iar 3 dintre ele sunt preluate si de Dolce. Nu stiu daca e valabila pentru fiecare etapa intelegerea asta dintre ei. Dar drepturile clar sunt la Look.
   Uite pentru ultima etapa jucata:

   Vineri, 5 decembrie

   Gaz Metan – FC Braşov, ora 18:00, Look Plus

   FC Viitorul – FC Botoşani, ora 20:30, Look TV

   Sâmbătă, 6 decembrie

   Ceahlăul Piatra Neamţ – U Cluj, ora 15:30, Look Plus

   Pandurii Târgu Jiu – Rapid, ora 18:00, Look TV

   Astra Giurgiu – Dinamo, ora 20:30, Look TV

   Duminică, 7 decembrie

   Oţelul Galaţi – ASA Târgu Mureş, ora 15:30, Look TV

   Steaua – CSMS Iaşi, ora 18:00, Look Plus

   CFR Cluj – CS U Craiova, 20:30, Look TV

   Luni, 8 decembrie

   Petrolul Ploieşti – Concordia Chiajna, ora 20:30, Look TV

  • Hary, sunt chestii diferite..

   Uite ce am scris eu: “138 de milioane de euro reprezintă suma garantată pentru Liga I în următorii 5 ani de Intel Sky Broadcast Ltd.”

   138 mil euro s-au platit pentru drepturile de televizare, pentru prima liga, pe urmatorii 5 ani. Adica 2014-2019.

   Ce spui tu e altceva. Look Tv putea fi cumparat si cu un euro. Oricum era o televiziune infiintata din nimic, de care nimeni nu auzise.

Leave a Comment.