Ziariştii de fotbal din România

piturcaPiţurcă pleacă de la “naţională” după meciul cu Grecia. Are contract deja semnat cu arabii. 100%. În locul lui vine Bölöni. 99,9%. Astea erau informaţiile de ieri, din toate sursele. Am verificat site-urile, posturile tv, treaba era sigură. Am citit toată avalanşa de informaţii 100% sigure, presărate cu declaraţii cioplite în coloana timpului de pişcotarii îngurguţaţi. Totuşi, lipseau singurele declaraţii care mă interesau. Ale plecatului Piţurcă şi ale venitului Bölöni.

Tot ieri, mai spre seară, apar câteva rânduri cuvântate de Nea Piţi, rătăcite printre alte zeci de surse ce îi comentau deja plecarea. Piţi părea cel mai prost informat despre iminenta sa plecare în ţările calde. “Nu ştiu nimic. Nu am discutat cu nimeni despre asta.” Dar ziariştii de fotbal au făcut pe surzii şi pe orbii. Au ignorat declaraţia selecţionerului şi au dat bâtaie înainte cu dezvăluirile şoc şi 100% sigure. Se ştiau deja ziua când va pleca, echipa la care va ajunge, salariul pe care îl va avea, prima de instalare, unde va fi cazat, ce maşină va conduce, unde va juca barbut. Ai noştri din presă ştiau TOT!

Mi-am zis că îl ignoră pe Piţurcă cu bună ştiinţă. Sursele lor sunt veridice, mai de încredere decât cuvântul lui Nea Piţi. Doar ştim cu toţii. Într-o noapte, Dracul a îmbătat-o pe Fortuna şi a lăsat-o grea. Aşa a venit pe lume Piţişor.

Astăzi, la conferinţa de presă de la Mogoşoaia, Piţurcă a declarat din nou:
“Ca să fiu explicit, să terminăm cu zvonurile astea care au apărut, şansele ca eu să plec după meciul cu Grecia sînt sub 1 la sută! Nu e nimic serios, nu am vorbit cu nici un oficial al clubului Al Ittihad. Ce a apărut prin presa de la ei sînt doar speculaţii, aşa cum s-a mai întîmplat şi altă dată. Gata, întrebaţi-mă de echipa naţională!”

De-abi acum, ziariştii de fotbal din România par să fi lăsat subiectul la răcit. Probabil şi-au adunat deja puntele de rating, numărul de fiţuici vândute şi de like-uri.

Cel mai amuzant mi se pare la ei momentul când îşi toarnă o găleată de penibil în cap, pentru a părea oameni serioşi, nu caraghioşi. Atunci când vin cu texte ca “Nouă ne pasă de sport. Poate prea mult”. Sau “Aici discutăm despre fotbal. Nu despre fotbalişti!” După care îl aducem pe Grăsunovici să ne facă circ, cancan şi audienţă.

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

Leave a Comment.