Văduva Neagră, varianta cu mici şi mămăligă

vaduva neagraAm citit aici despre viitorul judecător CSM, doamna Coţofană.

Când l-am studiat pe Caragiale, am aflat şi categoriile comicului: de situaţie, de moravuri, de nume, de limbaj.
Doamna Coţofană, fost ofiţer SRI şi viitor judecător CSM, punctează impecabil fiecare varietate. Nume, limbaj, moravuri, situaţie – nota 10 cu felicitări!

“Averea mea e dobândită legal. Femeile frumoase si inteligente primesc şi cadouri. Mi-au făcut cadouri bărbaţii, apoi soţul meu.” (d-na Coţofană)

Să ştiţi despre ce vorbim, averea este de ordinul milioanelor de euro, nu chițibușuri. Doar bijuteriile purtate de d-na Coţofană însumează 248.000 de euro.

“Eu am moştenit ce am sau am primit cadouri, cum v-am spus, în perioada în care am fost ofiţer SRI”

Soţul doamnei fost ofiţer SRI a fost condamnat la 4 ani de închisoare (cu suspendare) pentru evaziune fiscală.

“Sotul meu este la a patra casatorie, a avut partaje, asa ca bunurile declarate sunt ale mele”

Un an de închisoare pentru fiecare căsătorie – Prostia se plăteşte.

Acum, trecem peste ridicolul situaţiei, peste anomalia puturoasă pe care, treptat, am ajuns să o acceptăm, consolaţi că parcă nu pute atât de tare. Parcă e în regulă să fii judecător şi dacă eşti sereist. Păi ce-are? Trecem peste astea.

Realizaţi cât de piţipoancă este stimabila? Cum să plăteşti două sute cincizeci de mii (250 de mii, bă!) de euro pentru nişte podoabe? Sau, presupunem că le-ai primit cadou, spioana lu peşte prăjit. Nu mai puteau bărbaţii de atâta frumuseţe şi inteligenţă ce emanai, şi au aruncat cu pietre preţioase în tine.
Cum să le păstrezi pe toate? Te-ai îndrăgostit de toţi pe vecie?

Eu îmi doresc ca doamna să fie votată în CSM. M-aş distra copios în fiecare zi, aş râde cu lacrimi şi hohote până se dărâmă şandramaua.
Această Black Widow a României, care prin inteligenţa şi frumuseţea nemaipomenite a slujit şi slujeşte interesul naţional.

PS: Noi rămânem de fiecare dată proşti când vedem cât au putut fura şi încă mai fură politicienii. Pe ăştia măcar îi vedem. Vă puteţi imagina ce bănet colcăie în cadrul serviciilor noastre secrete? Tocmai pentru că sunt SECRETE, iar noi, prostimea, habar nu avem ce sume rulează băieţii şi fetele. Frumoase şi inteligente, bineînţeles.

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

10 Comments

 1. Nu pot sa inteleg cum poate sa candideze o asemenea pitipoanca. Am inteles, a fost in SRI, o fi poate si buna profesional, nu zic, DAR din nmoment ce nu poti justifica averile declarate si ai avut un sot condamnat de evaziune fiscala, ar trebui sa fii exclus din cursa. Cadouri si suveniruri primite pe motiv de frumusete si inteligenta feminina = coruptie pe fata!
  DNA ar trebui sa se autosesizeze la faza asta. Orice altceva ar fi ilar.

  Reply
  • Dacă vrei, facem un pariu că nu se va autosesiza niciun DNA :))
   Ilare mi se par legile noastre. Nu prea ţine logica asta: “Am fost ofiţer SRI 11 ani, dar gata, am terminat cu ei. Acum sunt judecător!” Nu e ca şi când ai fi lucrat 11 ani la poliţia rutieră. Justiţia trebuie să fie oarbă şi să cântărească dovezile. Nu mai poţi să fii orb, după ce ai avut acces la informaţii secrete 11 ani şi (foarte probabil) încă mai ai.
   Ilară mi se pare şi ascensiunea profesională a doamnei Coţofană. A fost SRI-istă până în 2014. La începutul lui 2016 a fost numită judecător. Şi acum, după câteva luni, vrea în CSM. Probabil în 2017 intră în politică şi în 2019 va candida la preşedinţie :))

  • Trebuie urmărit subiectul şi vedem cum evolueză, s-ar putea să avem surprize 🙂
   Eu găsesc ciudat interviul ăsta. Oricât ai fi de piţipoancă, nu te lauzi în presă că ţi-au cumpărat “barbaţii” bijuterii de 250 k euro.
   Răspunsul cel mai ţipător mi se pare ăsta (l-am bolduit în articol):
   “am primit cadouri, cum v-am spus, în perioada în care am fost ofiţer SRI”
   De ce ai declara aşa ceva? Oricât de piţipoancă ai fi. Mi se pare un gest intenţionat prin care vrei să lipeşti SRI-ul de imoralitatea ta.
   Stia foarte bine că interviul ăsta va vui în toată presa, iar impresia lăsată publicului va fi “Pfa, ce desfrâu este în SRI!”
   Sunt nişte declaraţii ciudate. Peste ce a fost în stare Turcescu.

  • Da, si mie mi se pare incredibila aceasta declaratie. Dincolo de orice ratiune. Ori se incearca denigrarea serviciilor ori e prostie nemarginita. Eu tind sa cred ca e prostie tipic romaneasca.

 2. Hai să vă spun ultimu banc cu tătăru Ametcea. Cică știți de ce îl dă pe el nevastă=sa cu lubrifiant, înainte de a face sex? Ca să poată intra pe ușa de la dormitor :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))00

  Reply
 3. Eu mă mândresc când câștigă și albi în general la olimpiadă, ARIENI PURI CA PHELPS, nu doar români. Aici e vorba de rasa ariană, ce a mai rămas bun din ea, necorcită. Iar PHELPS E UN EXEMPLAR SUPERB.

  Reply

Leave a Comment.