Sus paharul și sarmaua, vine Iiepurașu!

Seth-MacFarlane-s-Cavalcade-of-Cartoon-Comedy-Fat-Jesus-seth-macfarlane-23666347-1360-768La noapte evlavia va pogorî peste satul Olanu. Iar eu voi merge cu mamaia în vârful dealului, la giugiuc de biserică, acolo unde-i evlavia mai densă și mai curată.

Anul trecut a fost foarte fain, cu luminițe și cruci lucioase, cu credincioși de toate vârstele. În special fete tinere, care pe motiv de închinăciune la Înviere au rupt discoteca-n două până dimineața.

Au bătut clopotele, ne-a cântat și ne-a vorbit dom’ părinte. Inițial despre Hristos și la final despre Dan Diaconescu. Cel ce ne-a adus lumină proaspătă cu elicopterul; și din aia originală, direct de la Ierusalim.

O să fie tare frumos și peste două zile, când se merge la biserică încărcați de mâncare și băutură. Se ușuie minoritățile organizate în sfânta acțiune de căpătat și se așteaptă câteva ore în picioare. Până când iese dom’ părinte din biserică, ne stropește cu busuioc, ne strânge toate ouăle și le dă la porci.

Deja simt emoția sărbătorii. De-abi aștept să le întind pe toate cele cuvenite pe masă. Să înfulec și să torn pe gât până mi-o zbura nasturele de la pantaloni. Să-mi înfig colții în bebelușul de oaie, aromat și înspumat pe proțap.

Poftă mare și bucurați-vă. Vine iepurașuuu!!!

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

2 Comments

  1. Corbane, iar ai facut record de comentarii- 0? :)))) parca aveai audienta mai mare,frate, gen 2-3 com la postare. :))) Hai, Hristos a inviat, veni-ti-ar mintea la cap!

    Reply

Leave a Comment.