Scurt ghid pentru femeia de carieră

Valabil pentru orice fel de carieră însă absolut obligatoriu pentru cele care te pun în lumina reflectoarelor publice.

1. Nu fă sport.

2. Mănâncă, fată, ce vrei, cât vrei, la orice oră din zi și din noapte.

3. Fumează, mult dacă se poate.

4. Să nu cumva să te atingi de produse cosmetice de întreținere.

5. Nici să n-auzi de albit dinții.

6. Dacă poți să cazi de câteva ori cu botul de trotuar și mai bine.

7. Îmbracă-te ca o bibliotecară de 101 ani.

Dacă le faci pe toate astea ai o șansă să ajungi până sus fără să zică lumea că ești curvă.

Știu sunt multe de făcut și timp puțin dar merită, o urâtă de succes ajunge sus pe munca ei pe când una la care nu se ofilesc ridichile când o văd ajunge acolo din pat în pat.

Vlad B Popa

Scriitor. Cautator de povesti si povestitor prin scris, fotografie si film. Licentiat în drept constitutional.

Carti publicate: Regele pribeag si batrânele umbre, Cameleon-Baza , Povestiri de sub papuc, Dracula’s Kitchen, Tati

Facebook personal

Pagina fb de autor

website de autor

34 Comments

  • Eu nu am vazut comentarii de gen. Dimpotriva. Chiar si cei mai mari misogini incep mai degraba sa admita ca frumusetea si inteligenta la femei, nu se exclud.

  • zau? eu in afara de Petreanu, numa pozitii din astea am avut, unele si cu povestea aferenta, adica exact care paturi si cum le-a folosit… si nu e ca si cum as urmari subiectul, dar e peste tot.

  • Eu am vazut doar declaratii pozitive despre Alina Gorghiu. E drept, eu ma perind pe la digi24, gandul, realitatea, cotidianul.

   Am cautat sa vad si pe alte site-uri de stiri, asa am dat de declaratia lui Papahagi, fost PMPist de a lui Udrea, la Romania TV, care a zis ceva de cariera dubioasa a Alinei.

   Unde ai citit tu necurate despre Gorghiu?

   Si ce este mai important, ca tot nu am inteles corect articolul tau, tu ce parere ai despre Gorghiu? :))

 1. Vlad, scuza-ma ca-ti spun, lipsa virgulelor iti omoara pur si simplu articolele. Si varianta epub a Cameleonului avea o lipsa mare a lor… Nu te mai grabi :))

  Reply
  • Ahahahaha, nu sergente, problema nu e la mine ci la generatia asta tanara, nu prea invatata cu cititul care are nevoie de virgule din 3 in 3 cuvinte ca sa poata urmari ideea unei fraze.

   De asta cei ca noi rad de mor cand vad articole cu cel putin 5 virgule in plus pe paragraf, unele intre subiect si predicat. Sa nu mai vorbim ca articolul de mai sus are o singura fraza, mai, ce naiba :))

   Sunt niste reguli pentru pus virgule, ori de scris ori de intonatie, nu poti sa le pui asa cum vrei tu in loc de bullets la ideile principale :))))))))))))

  • Man, stiu ca unii pun virgule total aiurea, cum ar fi intre virgula si predicat, dar, in acelasi timp, rolul virgulei este acea de a inlesni citirea si intelegerea unui text. Stiu ca faci parte dintr-o alta generatie, stiu ca esti un caracter atipic, mai strict, mai pasional in ceea ce face, mai consecvent, dar gandeste-te si la astia mai tineri si mai aerieni atunci cand scrii ceva. :))

 2. Uite, sergente, ca sa vezi de ce nu pot, pur si simplu nu pot:

  o urâtă de succes ajunge sus pe munca ei, pe când una, la care nu se ofilesc ridichile când o văd, ajunge acolo din pat în pat.

  asa cred ca era mai usor de citit, nu? ei, prima virgulă e pusă inainte de ”pe cand” care pentru mine are rol de despartit clar ideea deci e aiurea sa o despart de doua ori.

  a doua virgulă e inainte de la si mi se pare extrem de forțat să faci pauză de vorbire intre – una la care –

  daca nu o pun pe a doua, nu o pot pune nici pe a treia ca atunci chiar despart subiectul de predicat.

  Nu le analizez asa in timp ce scriu ci imi suna aiurea daca le pun, de asta mi-e aproape imposibil să o fac, chiar dacă unele nu ar fi neapărat greșite ci doar inutile.

  Reply
  • Eu aşa “gaşcă” de încăpățânați ca aici pe Reacții încă n-am văzut. Zici că se dau premii ptr cine nu se lasă :)))

   Trebe virgulă şi înainte de “dar”. De prin clasa a 3-a ni se tot repeta ca o mantră: “punem virgulă înainte de ‘dar, iar, însă, ci'”. Mai punem şi înainte de “şi” dacă leagă o adversativă, aşa cum o face “iar”.

   Acuma că lipsa virgulelor nu a încurcat înțelegerea textului … da, adevărat: pe mine nu virgulele m-au încurcat.

   Eu de fapt nu am înțeles: unde ai văzut tu fufe din astea din pat în pat, de lux şi neîngrijite??

 3. Vlad, din pură întâmplare frunzărind, pe facebook printre pozele paginii Casa Mare am găsit şi poza pe care ai pus-o şi pe blog cu soția ta şi cu Ioana, framântând cozonaci. Dacă ştii despre ce-i vorba e ok, dacă nu poate vrei să-i întrebi de ce n-au pus sursa (cel puțin cred că n-au pus-o că din greşeală am ieşit …)

  Reply
  • Cand am pus poza aia pe net știam ca va fi circulata de toate paginile astea de comunitate care posteaza tot ce prind, nu ma asteptam la altceva. Treaba penibila e ca ”au dat” sursa, adica mi-au scris numele dar fara link, ceea ce in online e marlania suprema – adica vezi doamne tu ai zis cine a facut-o, deci nu esti vinovat de nimica, dar te-a durut mana sa pui link ca poate ti se duc vizitatorii acolo :)))

 4. Popor, daca la un articol de 3 randuri, care are o lista si o mititică frază de final, v-ați încurcat că nu are o virgulă unde trebuia (nu mă mai bârâiți cu altele că nu-i cazul) înseamnă ca v-a stricat pe toți jurnalismul ultimului deceniu și v-a învățat cu mâncarea deja mestecată.

  Peste vreo 50 de ani așa, o să se revolte părinții și o să semneze petiție să mă scoată din programa școlară pe motiv că-s un autor prea greu, am și două cuvinte consecutive fără virgulă între ele.

  Reply
 5. Nu urmaresc ceva anume, intru și eu pe ce-mi vine pe FB si numa din alea mi-au venit, tot site-uri mari că altfel nu intru.

  Părerea mea? O numire din asta arată cât de greu e să găsești un om politic care să nu fie acoperit de noroi de sus până jos. Că alt motiv pentru a ajunge într-o funcție de asta pentru un tânăr fără electorat, fără vreun act politic cât de cât important și fără vreo performanță academică remarcabilă (Cantemir, Hyperion – astea facultăți care ar trebui scoase în afara legii și nu au darul să mă convingă de calitațile ei intelectuale originale adică ante-politică), nu văd.

  Reply
  • Asta cred si eu ca e motivul, se incearca o infuzie de oameni noi si e mai important sa nu fie corupti pana in maduva oaselor decat orice altceva. Iar eu sunt de acord cu asta, nu lipsa de calificare si de capacitate intelectuală a fost marea problemă a clasei politice ci corupția, lăcomia și lipsa totală de obraz.

Leave a Comment.